יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה מתכונים לתשעה באב תוספות

אורז מוקפץ עם ירקות מוקפצים

2 ספטמבר 2018
(Visited 34,776 times, 2 visits today)
אורז מוקפץ עם ירקות מוקפצים

אורז מוקפץ עם ירקות מוקפצים

אחד הדברים שאני הכי אוהבת להגיש זה ירקות, מבחינתי בכל ארוחה ובמיוחד כשאני מארחת אין מצב שלא יהיו ירקות. במתכון הזה סגרתי שני מתכונים בהגשה אחת.
אורז בסמטי שבזמן האחרון התאהבתי בו ואני לא מפסיקה להכין והוספתי עליו ירקות מכל הסוגים, שיהיו טעמים שונים ואני מתה על הצבעים היפים שיש במנה הזאת.
אני אגלה לכם בסוד לפני שאני מוסיפה את הירקות אני מוציאה הצידה קצת אורז ואני שומרת לקטנים, ככה אני לא צריכה להכין עוד אורז וסגרתי את הפינה הזאת. שימו את הקערה במרכז השולחן ותראו איך היא מתחסלת.
אני חייבת לומר שאני מתלהבת ממתכונים כאלה הם פשוטים אבל כולם אוהבים אותם וההכנה הכי קלה שיש.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

כוס אורז בסמטי
כוס וחצי מים
פלפל אדום גדול
פלפל צהוב גדול
2 גזרים
2 זוקיני
חבילת פטריות שמפיניון
בצל
2 שיני שום
כוס שעועית ירוקה (קפואים)
כף דבש / סילאן
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • סעודה מפסקת יום כיפור 2021

    הסתיים ראש השנה ומתחילים לחשוב על סעודה מפסקת, הפעם בניגוד לכל החגים שאני מתפרעת עם האוכל ומבחינתי להכין כמה שיותר אוכל בסעודה מפסקת אני הולכת על כמה שיותר פשוט אוכל של בית שגדלתי עליו.
    עוף עם המון ירקות מכל הסוגים והכל בתבנית גדולה שנכנסת לתנור זה האוכל הכי פשוט והכי טעים.
    ליד אני מוסיפה אורז או שעועית פריכה זה מסוג המתכונים שכיף לאכול ואפשר לאכול ממנו הרבה, ליד סלט פלפלים עם שום לא צריך יותר כלום לסיום הצום עוגה טובה וזה מושלם.

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

  • עוגת דבש ב 5 דקות הכנה

    איזה כיף ראש השנה בדרך ושוב מדברים על עוגות דבש והפעם אני מביאה את אחת מעוגות הדבש הכי קלות שיש, ללא מיקסר כל העוגה נעשית בערבוב ידני, לא צריך תחליפים כי העוגה הזאת פרווה ומצרכים שיש לכל אחד בבית.
    בכל העוגה הזאת יש ביצה אחת איך זה יכול להיות ? עוגת אינגליש קייק עם ביצה אחת ולא צריך יותר.
    חסכתי בכלים בסך הכל קערה אחת וזהו לקח לי חמש דקות להכין והעוגה נכנסה לתנור. יש יותר טוב מזה ?
    תנו לי רק עוגות כאלה שלא עובדים קשה והתוצאה נהדרת. עוגה דבש רכה משגעת מזכירה את העוגות דבש של פעם של הסבתות. תכירו את הלהיט הלהיט החדש של ראש השנה, עוגת דבש פרווה בחמש דקות הכנה.

    אינגליש קייק

הכנות:

1. להשרות את האורז 15 דקות במי ברז ולסנן גם אם נשאר קצת מים לא נורא.

2. לחמם סיר קטן עם 2 – 3 כפות שמן להכניס את האורז מים ומלח להרתיח לכסות ולהנמיך את האש. לבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. בינתיים עד שהאורז מוכן, לחתוך את הפלפלים והגזרים למקלות קצרים, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להכניס את הירקות ולהקפיץ כשתיים שלוש דקות על אש חמה, לחתוך את הבצל לחצי ושוב לחצי לפרוס דק ולהוסיף לירקות להמשיך להקפיץ כשתי דקות, לפרוס את השום להוסיף לבצל ולהמשיך להקפיץ.
לחתוך את הזוקיני למקלות אין צורך לקלף אותו ולהוסיף לטיגון את הפטריות לפרוס להוסיף לירקות לשתי דקות טיגון.
הירקות צריכים להיות רכים אבל עדיין פריכים כלומר שיהיו מעט קשים, בסוף להוסיף את השעועית הירוקה להקפצה של שתי דקות.

4. להוסיף את הדבש ולהמליח ולפלפל.

5. להוציא שליש מהירקות החוצה, להוסיף את האורז לירקות להקפיץ ביחד כשתי דקות ולהוריד מהאש.

*6. להעביר לקערת הגשה מעל לפזר את הירקות ששמנו בצד.

הוגש עם לביבות פראסה וירקות

כדאי לדעת ש…
המתכון הזה נהדר לשאריות אורז שנותרו מאתמול ולא נראה כל כך טוב, במתכון הזה האורז מקבל חיים חדשים והוא נראה נהדר.
את שלב הירקות אפשר להכין יום מראש, במידה ואחרי טיגון הירקות יש קצת נוזלים מומלץ להוציא אותם.
זוקיני עדיף על קישוא אם אין אז קישוא. בא לכם לשדרג ולהפוך את זה לארוחה שלמה ? תוסיפו חזה עוף מטוגן, יש כאן מבחר מרינדות, אורז רגיל בלי השרייה.

אורז מוקפץ עם ירקות מוקפציםלביבות פראסה וירקותלביבות פראסה וירקותאורז מוקפץ עם ירקות מוקפצים

הרשם
עדכן
40 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי ניתן להכין יום מראש?

היי ניקי
אפשר גם עם אורז יסמין?

מתכון מעולה!!!גם הטעם וגם הצבעוניותתוספת מושלמת!להתענג מכל ביסתודה רבה ניקי את אלופה

יש לי שאלות: אפשר להכין אותו מתכון עם אורז מלא? יש אפשרות לרוטב יותר בריא במקום דבש? תודה!!!

הי,
יש לי שעועית ירוקה טריה, איך להוסיף?
תודה

תודה על המתכונים המעולים
האם כרוב מתאים במתכון?

הי ניקי, הרשי לי לתקן אותך קצת במתכון הירקות שלך. את אמנם בטח מבשלת את המתכון הזה שנים אבל שעועית ירוקה רצוי מאוד לפני שמוסיפים למתכון הזה, לחלוט במים רותחים עם מלח כדי שלא תישאר לא מבושלת כי זה רעיל לא מבושל. וחוץ מזה שעועית ירוקה קפואה לא מפשירה ב2 דקות הקפצה. ואת מתכוונת לאל דנטה כשאת אומרת ירקות פריכים…