

ברוקולי דיאטטי בתנור
נישנוש בריא שאי אפשר להפסיק לאכול! תתכוננו להתמכר לאחד המתכונים הכי קלים שיש וזה אפילו בריא.
מינימום שמן, בלי הרבה מצרכים וזה יוצא נהדר. 5 דקות הכנה זה הכל ואת כל השאר התנור עושה. זאת בעצם התוספת מושלמת, הכנה מהירה, אין כמעט מצרכים, מעט שמן והטעם נהדר.
מרכיבים:
3 ראשים של ברוקולי (או כמה שרוצים)
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים.
2. לחתוך את הברוקולי לפרחים ואת הגזע לחתוך, לבשל את הברוקולי 5 – 6 דקות במים רותחים ולסנן, הברוקולי אמור להיות פריך במרקם נגיס ולא רך מאוד.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות, בתבנית עם נייר אפייה לסדר את הברוקולי להזליף שמן זית ולפזר מלח, לאפות כ 30 דקות.
4. אופציה נוספת ללא שמן אחרי שמסננים את הברוקולי לקרר קצת לתבל עם מלח פלפל ולהגיש. באופציה הזאת אפשר להוסיף כפית מלח למים במקום להמליח אחר כך.
הברוקולי הוא ירק ממשפחת המצליבים- משפחת ירקות שמכילה מצבור חומרים נוגדי סרטן ונוגדי חימצון. הוא מכיל לוטאין- חומר צבע שמצוי בירקות ירוקים ושומר על בריאות העין ובנוסף הברוקולי מתייחד בכך שיש בו סידן זמין בכמות יפה.
לגבי ויטמינים- ב100 גרם ברוקולי יש כמעט כמות יומית של ויטמין C, כמות גבוהה של ויטמין K וכשליש הכמות היומית של חומצה פולית הדרושה לאדם.
הוא מקור מעולה של סיבים תזונתיים ובקיצור- שווה, שווה, שווה!
במתכון שלפנינו יש אפשרות להכין אותו חינמי לגמרי ולנשנש ממנו חופשי.
גם אם החלטתם להוסיף קצת שמן זית ולהכניס לתנור- הקפידו על זילוף עדין או אפילו תרסיס שמן מעל. באופן הזה, כל הכמות יכולה להגיע למקסימום 2 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות) שמקורן בשומן.
באופן כללי אני מנחה תמיד להיות זהירים עם השמן. כל כף שמן אחת (90 קלוריות) מוסיפה יחידת אנרגיה לתפריט- שימו לב!
מתכון נהדר כתוספת ירק מבושלת לארוחת הצהריים או לערב, ואפשרי תמיד כנישנוש בין לבין.
הי ניקי, האם מתאים להוסיף עם זה בתבנית האפיה רצועות פלפלים צבעוניים?
אם הברוקולי משקית קפוא האם צריך לחלוט אותו לפני או פשוט להכניס אותו ככה?
ניקי יקרה,
השאלה שלי לאו דווקא למתכון זה,
פעמים רבות ניסיתי ליצור מחברת מתכונים
בלחיצה על “הוסיפו למחברת המתכונים” אני מקבלת “הוסף למחברת המתכונים”
וכשאני נכנסת אני לא מוצאת אף מתכון שבחרתי.
היכן הטעות שלי ?
ניקי המדהימה!
הכנתי בעבר ויצא טעיםםםםם! מומלץ בחום וכמובן נגמר על המקום.
הפעם אני רוצה להכין לשבת שצמודה לשבועות.
האם סביר אחרי האפיה לשמור אותו במקרר ללילה ואז לחמם שוב על פלטה או שהוא ייהרס לגמריי?
תודה מכל הלב!
מאמי אני לא משנה בדרך כלל את המתכונים שלך בכלל אבל מה הסיכוי שאפשר לשים תבלין אחר כלשהו במקום הפלפל השחור? רק עם מלח ניראה לי קצת תפל ואין סיכוי שאצליח לגרום לבן שלי לאכול משהו עם פלפל שחור גרוס((
נראה מעולה!
שייך גם מברוקולי קפוא??