ברוקולי דיאטטי בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ברוקולי דיאטטי בתנור

נישנוש בריא שאי אפשר להפסיק לאכול! תתכוננו להתמכר לאחד המתכונים הכי קלים שיש וזה אפילו בריא.
מינימום שמן, בלי הרבה מצרכים וזה יוצא נהדר.  5 דקות הכנה זה הכל ואת כל השאר התנור עושה. זאת בעצם התוספת מושלמת, הכנה מהירה, אין כמעט מצרכים, מעט שמן והטעם נהדר.

מרכיבים:

3 ראשים של ברוקולי (או כמה שרוצים)
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים.

2. לחתוך את הברוקולי לפרחים ואת הגזע לחתוך, לבשל את הברוקולי  5 – 6 דקות במים רותחים ולסנן, הברוקולי אמור להיות פריך במרקם נגיס ולא רך מאוד.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות, בתבנית עם נייר אפייה לסדר את הברוקולי להזליף שמן זית ולפזר מלח, לאפות כ 30 דקות.

4. אופציה נוספת ללא שמן אחרי שמסננים את הברוקולי לקרר קצת לתבל עם מלח פלפל ולהגיש. באופציה הזאת אפשר להוסיף כפית מלח למים במקום להמליח אחר כך.

Oven-Roasted Broccoli

8400 צפיות 39 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

הברוקולי הוא ירק ממשפחת המצליבים- משפחת ירקות שמכילה מצבור חומרים נוגדי סרטן ונוגדי חימצון. הוא מכיל לוטאין- חומר צבע שמצוי בירקות ירוקים ושומר על בריאות העין ובנוסף הברוקולי מתייחד בכך שיש בו סידן זמין בכמות יפה.
לגבי ויטמינים- ב100 גרם ברוקולי יש כמעט כמות יומית של ויטמין C, כמות גבוהה של ויטמין K וכשליש הכמות היומית של חומצה פולית הדרושה לאדם.
הוא מקור מעולה של סיבים תזונתיים ובקיצור- שווה, שווה, שווה!
במתכון שלפנינו יש אפשרות להכין אותו חינמי לגמרי ולנשנש ממנו חופשי.
גם אם החלטתם להוסיף קצת שמן זית ולהכניס לתנור- הקפידו על זילוף עדין או אפילו תרסיס שמן מעל. באופן הזה, כל הכמות יכולה להגיע למקסימום 2 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות) שמקורן בשומן.
באופן כללי אני מנחה תמיד להיות זהירים עם השמן.  כל כף שמן אחת (90 קלוריות) מוסיפה יחידת אנרגיה לתפריט- שימו לב!
מתכון נהדר כתוספת ירק מבושלת לארוחת הצהריים או לערב, ואפשרי תמיד כנישנוש בין לבין.

ברוקולי בתנור דיאטטיברוקולי בתנור דיאטטיברוקולי בתנור דיאטטי

7
תגובות

  הרשם  
עדכן
חיה

ניקי המדהימה!
הכנתי בעבר ויצא טעיםםםםם! מומלץ בחום וכמובן נגמר על המקום.
הפעם אני רוצה להכין לשבת שצמודה לשבועות.
האם סביר אחרי האפיה לשמור אותו במקרר ללילה ואז לחמם שוב על פלטה או שהוא ייהרס לגמריי?
תודה מכל הלב!

קאסי

מאמי אני לא משנה בדרך כלל את המתכונים שלך בכלל אבל מה הסיכוי שאפשר לשים תבלין אחר כלשהו במקום הפלפל השחור? רק עם מלח ניראה לי קצת תפל ואין סיכוי שאצליח לגרום לבן שלי לאכול משהו עם פלפל שחור גרוס((

אור

נראה מעולה!
שייך גם מברוקולי קפוא??