יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני תוספות

חצילים מטוגנים

22 אפריל 2020
(Visited 75,371 times, 1 visits today)
חצילים מטוגנים

חצילים מטוגנים

אני אוהבת חצילים מטוגנים, מבחינתי חציל עם ירקות וטחינה אין על זה בעולם. אני יודעת שאפשר לאפות חצילים ואני אכן עושה את זה אבל לפעמים מתחשק לי לחזור לטעמים של פעם לטעמים של אמא.
אמא שלי כל יום שישי מטגנת חצילים ולא משנה שאפשר לאפות היא מבחינתה נשארת עם החצילים המטוגנים של יום שישי.
אבל מה עושים עם השמן ? איך בכל זאת מטגנים חצילים ושכמות השמן תיהיה סבירה והחציל לא יהיה מלא בשמן. בשביל זה תצטרכו לקרוא את המתכון 🙂

מרכיבים:

2 חצילים מאורכים
מה זהו ?
כן

הכנות:

1. להכין מראש צלחת עם נייר סופג.

2. לשים במחבת שמן בכמות שתכסה את התחתית, לטגן את הפרוסות משני הצדדים עד שמזהיב יפה, יש מצב שבאמצע תצטרכו להוסיף שמן. אחרי שמזהיב להניח על נייר סופג. במידה ואתם מכינים נגלה נוספת בסיום תניחו את החצילים על נייר סופג חדש.

3. אחרי חצי שעה תעבירו את החצילים לצלחת עם נייר סופג חדש מעל תניחו נייר סופג וקצת ללחוץ כדי לספוג את עודפי השמן.
אם יש לכם סבלנות תעשו את זה שוב, שימו לב כל פעם יוצא פחות שמן.
הכוונה שבסופו של דבר יהיה כמה שפחות שמן בחצילים.

4. לפזר מלח ולאכול עם פיתות חמות, ירקות טריים וטחינה.

5. אפייה: לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן תבנית עם נייר אפייה לסדר את פרוסות החצילים להזליף מעט שמן ולאפות כ 30 דקות.

אפשרויות נוספות:
סלט חצילים ועגבניות
פרוסות חצילים ברוטב עגבניות
נישנושי חציל

כדאי לדעת ש…
בזמנו הייתי מפזרת מלח על פרוסות החצילים וממתינה כשעה לפני שאני מתחילה להכין, הפסקתי לעשות את זה בשנים האחרונות לא נתקלתי בחציל מריר.
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר.

חצילים מטוגנים

הרשם
עדכן
24 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן