יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

HOMEPAGE Homepage-app מתכוני ירקות - צמחוני תוספות

חצילים מטוגנים

22 אפריל 2020
(Visited 52,642 times, 47 visits today)

חצילים מטוגנים

אני אוהבת חצילים מטוגנים, מבחינתי חציל עם ירקות וטחינה אין על זה בעולם. אני יודעת שאפשר לאפות חצילים ואני אכן עושה את זה אבל לפעמים מתחשק לי לחזור לטעמים של פעם לטעמים של אמא.
אמא שלי כל יום שישי מטגנת חצילים ולא משנה שאפשר לאפות היא מבחינתה נשארת עם החצילים המטוגנים של יום שישי.
אבל מה עושים עם השמן ? איך בכל זאת מטגנים חצילים ושכמות השמן תיהיה סבירה והחציל לא יהיה מלא בשמן. בשביל זה תצטרכו לקרוא את המתכון 🙂

מרכיבים:

2 חצילים מאורכים
מה זהו ?
כן

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • רוגלך ב 15 דקות הכנה

    לפעמים לא בא לי להשקיע ובא לי להכין משהו מתוק בלי לטרוח יותר מידי (תקראו לי עצלנית) הפעם הלכתי על מתכון קלי קלות שנותן תוצאה נהדרת, אפשר לקרוא לזה רוגלך לעצלנים 🙂
    אני יודעת כמה שזה קל להכין בצק שמרים בבית ואני מכינה רוגלך כבר הרבה שנים והפעם חיפשתי את החיים הקלים. השתמשתי בבצק שמרים מוכן ואיזו רוגלך מדהימים יצאו לי, איזה כיף של מתכון לקח לי אולי 15 דקות להכין ולהכניס לתנור.
    ריח שוקולדי נפלא בקושי הספקתי לשים את הסירופ והתבנית חוסלה!
    למחרת הכנתי עוד נגלה כי הייתי חייבת לצלם תוצאה סופית ולא נשאר לי מה לצלם. תרוצו להכין זאת התמכרות נהדרת.

    50 – 60 יחידות

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

הכנות:

1. להכין מראש צלחת עם נייר סופג.

2. לשים במחבת שמן בכמות שתכסה את התחתית, לטגן את הפרוסות משני הצדדים עד שמזהיב יפה, יש מצב שבאמצע תצטרכו להוסיף שמן. אחרי שמזהיב להניח על נייר סופג. במידה ואתם מכינים נגלה נוספת בסיום תניחו את החצילים על נייר סופג חדש.

3. אחרי חצי שעה תעבירו את החצילים לצלחת עם נייר סופג חדש מעל תניחו נייר סופג וקצת ללחוץ כדי לספוג את עודפי השמן.
אם יש לכם סבלנות תעשו את זה שוב, שימו לב כל פעם יוצא פחות שמן.
הכוונה שבסופו של דבר יהיה כמה שפחות שמן בחצילים.

4. לפזר מלח ולאכול עם פיתות חמות, ירקות טריים וטחינה.

5. אפייה: לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן תבנית עם נייר אפייה לסדר את פרוסות החצילים להזליף מעט שמן ולאפות כ 30 דקות.

אפשרויות נוספות:
סלט חצילים ועגבניות
פרוסות חצילים ברוטב עגבניות
נישנושי חציל

כדאי לדעת ש…
בזמנו הייתי מפזרת מלח על פרוסות החצילים וממתינה כשעה לפני שאני מתחילה להכין, הפסקתי לעשות את זה בשנים האחרונות לא נתקלתי בחציל מריר.
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר.

החציל עשיר בחומרי צבע סגולים טבעיים המשמשים כנוגדי חמצון חזקים.
נוגדי החמצון מסייעים להגנה בפני תהליכי הזדקנות והתקמטות העור, מערכת המוח ומערכות הגוף בכלל. אנטי אייג’ינג טבעי כבר אמרנו?!
מכיל סיבים תזונתיים מסיסים ולא מסיסים שעוזרים להפחתת ספיגה של כולסטרול וסוכר בדם, להסדרת העיכול ולשובע לאורך זמן.
בנוסף החציל עשיר בויטמינים מקבוצת B התורמים לבריאות הלב והדם.
הקלוריות במתכון מגיעות בעיקר מהשמן המשמש לטיגון החצילים (וכל הכבוד לניקי על ספיגה רב פעמית!).
כל המתכון כולו מכיל 6 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
בהנחה שנפרוס כל חציל ל9 פרוסות, כל 3 פרוסות חציל מטוגן שוות ליחידת אנרגיה אחת (100 קלוריות).

חצילים מטוגניםחצילים מטוגניםחצילים מטוגנים

הרשם
עדכן
23 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מה העובי הנכון לפרוס את החציל כדי שהוא לא יקרע לאחר האפיה או הטיגון?
תודה

אחלה טיפ אבל יש לי טיפ אחר
מניחים את החציל על מחבת רותחת וצולים משני הכיוונים. בסוף מוסיפים מעט שמן ומטגנים קלות משני הצדדים.10 שניות בכל צד. יוצא מעולה

ניקי, יש לי תגובה עניינית ולא חינוכית!
יש סיכוי שזה בסדר להקפיא?
אם אני הולך על חציל בתנור, זה משנה לעניין הקפאה?
תודה

מלח, שום כתוש, פלפל שחור גרוס ושמן זיית. למרוח על הפרוסות עם מברשת, להניח על נייר אפייה ובתנור ב200 מעלות טורבו.
אותו דבר עם פרוסות עגבניות.

ניקי יקרה , טיבלי את פרוסות החצילים בחלבון ביצה מוקצף , שכבה דקה , אני מורידה עם היד עודף חלבון. החלבון אוטם את החציל מספיגת השמן , תוכלי לראות שכשאת מניחה את פרוסת החציל על נייר סופג , כמעט אין סימני שמן.אני אישית מתחילה לטגן את החצילים עם החלבון ומסיימת את הטיגון באיירפרי. אין פיחות בטעם .

ניקי יקרה, חצילים מטוגנים עשו עוד אבות אבותינו, ואיך לספוג שמן כולם יודעים. לידיעתך הטיגון כשלעצמו משחרר רדיקאלים חופשיים למכביר שהם רעל . אולי תחשבי על חצילים ״מטוגנים״בתנור עם שמן זית. פחות שמן, יותר בריא ואותו טעם בדיוק. אגב,אחרי יום החצילים שלך טובעים בשמן גם אם ספגת אותו , ואלה בתנור לא. אם מורחים אותם בשמן מיותר הוא ניקרש, כי שמן זית אמיתי ניקרש כשהוא במקרר.

שלום ניקי. אני כבר סקרנית לראות את זיו פניך כי הרבה פעמים מסתכלת ביוטיוב ומקבלת מיילים. סוגיית השמן בטיגון- להשתמש בנייר סופג – בזבזתי חצי גליל. הלכתי לעובד מהסביח בגבעתיים וחקרתי איך יוצאים לו חצילים כל כך טעימים וחפים משמן- לא הצלחתי במשימה. מה שכן הצליח אבל לא כמו עובד- מה שאמר. ” המתגן”( ב ט – המורה לעברית)”; לטבול בחלבון ביצה. כי אין על חציל מטוגן…. אז אולי מישהו מהמשתתפים ימצא דרך יעילה יותר? ( קשרים עם עובד סביח….)