גזרים צלויים בתנור
המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל'ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת'אצבעות כמה פשוט ככה טעים.
גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו גזרים
2 כפות סירופ מייפל
כפית חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. לשטוף טוב את הגזרים ולייבש.
2. לחמם תנור ל 200 מעלות.
3. להוסיף לגזרים את הסירופ מייפל, חומץ בלסמי, שמן זית ולהמליח ולפלפל, לערבב טוב ולסדר בתבנית.
4. לאפות כ 40 – 50 דקות לבדוק שהגזרים רכים לפני שמוציאים מהתנור.
מבחינה קלורית אני נוהגת להתייחס לירקות כחינמיים (בעלי ערך קלורי אפסי), עיקר הקלוריות נמצאות בתיבול. אם ניקח בחשבון את השמן והמייפל, בכל המתכון כ350 קלוריות. בהנחה שנחלק את כל התבנית ל4, בכל מנה כ90 קלוריות.
מתכון נפלא כתוספת ירק בארוחה עיקרית, כנישנוש טבעי ומלא בריאות, או כסלט מקורי על השולחן לאירוח.