יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים תוספות

גזרים צלויים בתנור

20 פברואר 2021
(Visited 21,483 times, 2 visits today)

גזרים צלויים בתנור

המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

קילו גזרים
2 כפות סירופ מייפל
כפית חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • תפוחי אדמה מחורצים בתנור

    איזה מתכון מעולה! תפוחי אדמה אפויים רכים משגעים, מזה פשוט להכנה ומתקבל מעדן, תפוחי אדמה מושלמים לארוחה ואפילו לנישנושים קובייה אחרי קובייה…
    אם אפשר להמליץ תכינו הרבה תמלאו את התבנית כמה שיותר שלא תצטערו שהכל יגמר.
    אין כאן מצרכים כמעט תפוחי אדמה קצת שמן ומלח פלפל. אתם חושבים שנסחפתי ? המתכונים הכי טובים אלו המתכונים עם כלום מצרכים ולמי אין תפוחי אדמה בבית ?  תכינו ותתאהבו זאת תוספת נהדרת ליד מנה עיקרית ומי לא אוהב תפוחי אדמה ?  אני כבר מדמיינת את ארוחת השבת עם ערימת תפוחי אדמה במרכז השולחן איזה יאמי!

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

הכנות:

1. לשטוף טוב את הגזרים ולייבש.

2. לחמם תנור ל 200 מעלות.

3. להוסיף לגזרים את הסירופ מייפל, חומץ בלסמי, שמן זית ולהמליח ולפלפל, לערבב טוב ולסדר בתבנית.

4. לאפות כ 40 – 50 דקות לבדוק שהגזרים רכים לפני שמוציאים מהתנור.

Maple roasted carrots

המתכון הזה מדגיש את הטעם המדהים הנמצא בטבע בשיא הפשטות. מבלי להתאמץ ורק להוסיף טוויסט קטן לירק שיש בו מתיקות טבעית שמתפרצת כאשר אופים אותו.

חומרי הצבע המעניקים לגזר את צבעו הכתום נקראים קרטנואידים וידועים בכוחם למנוע מחלות רבות, ביניהם מחלות לב וסרטן, הם חשובים לבריאות העור ולגדילה תקינה. הגזר הוא מקור לויטמין A החיוני לראייה וכן לויטמין E התורם לחיזוק המערכת החיסונית ולהאטת תהליכי הזדקנות.

בנוסף, הגזר עשיר בסיבים תזונתיים שתורמים להסדרת העיכול, מעניקים שובע לאורך זמן וכן מפחיתים את ספיגת הכולסטרול והסוכר מהמזון. במקרה שלנו המתכון כולל גם את הסיבים הנמצאים בקליפה, אז בכלל חגיגה אדירה של סיבים מגוונים.

מבחינה קלורית אני נוהגת להתייחס לירקות כחינמיים (בעלי ערך קלורי אפסי), עיקר הקלוריות נמצאות בתיבול. אם ניקח בחשבון את השמן והמייפל, בכל המתכון כ350 קלוריות. בהנחה שנחלק את כל התבנית ל4, בכל מנה כ90 קלוריות.
מתכון נפלא כתוספת ירק בארוחה עיקרית, כנישנוש טבעי ומלא בריאות, או כסלט מקורי על השולחן לאירוח.

גזרים צלויים בתנור
 גזרים צלויים בתנור

הרשם
עדכן
16 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי. האם ניתן להשתמש בגזרים קפואים ( סנפרוסט)?.

היי. אפשר להשתמש בגזרים קפואים של סנפרוסט?

שלום ניקי, תודה רבה על המתכון. עשיתי בעבר וכעת שוב. הערה קטנה: מבינה לחלוטין את העניין של להתפרנס מהאתר, אבל זה נהיה כמעט מתיש כבר בנייד. סרטונים קופצים בצד שמסתירים תוכן, המון פרסומות שמצריכים גלילה ותשומת לב מיוחדת להבדיל בין תוכן האתר לפרסומות… זכותך המלאה ללא ספק! רק מביאה לידיעתך… בתוך כל הבישולים זה מאט ואין כבר סבלנות

הי ניקי,אפשר לשים משהו במקום מייפל?

אפשר להכין את המתכון עם בטטה?
(במקום הגזר)

אפשר תחליף לבלסמי? תודה

הי ניקי, אחרי האפייה אפשר להוריד את הקליפה ולאכול את הפנים?.. תודה!