יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים טבעוניים מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה מתכונים לתשעה באב תוספות

ארטישוק ירושלמי הכי טעים שיש!

24 אוקטובר 2012
(Visited 2,808 times, 1 visits today)
ארטישוק ירושלמי הכי טעים שיש!

ארטישוק ירושלמי הכי טעים שיש!

תבשיל מהמם זה הירק הכי טעים שיש ואני לא מגזימה הוא יותר טעים מכל האחרים, הוא יוצא רך וסופג את כל הטעמים של הרוטב הוא נימוח ומקבל באהבה כמעט כל דבר שהוא מתבשל איתו.
כל העניין זה לבשל אותו נכון הוא תחליף מושלם לתפוחי אדמה והרבה יותר טעים, אני מכירה את כל הטענות נגדו ותאמינו לי שאפשר להסתדר עם זה נראה לי שגם פתרתי את זה, אל תוותרו על הירק המופלא הזה.
הוא מגיע בסתיו וכמה חבל שיש אותו רק בתקופה הזאת, הכנתי אותו ברוטב עם זיתים ונגיעות של חריפות ואפילו גזר והכל ביחד בסיר אחד ויצא נפלא, תוספת פגז לכל ארוחה, 3 אנשים ירדו על הסיר עם חלת השבת ניקינו את התחתית הסיר.

3 מנות

מרכיבים:

בצל גדול חתוך לקוביות
700 ג' ארטישוק ירושלמי (בינוניים) חתוכים גס (קטנים השארתי)
בטטה דקה מאורכת / 2 גזרים חתוכים למקלות
כוס זיתים מגולענים
פלפל חריף חתוך לטבעות
כפית גדושה רסק עגבניות
2 כוסות מים

תבלינים:
כפית סוכר
3/4 כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור

הכנות:

1. אני ממליצה לקנות ארטישוק ירושלמי עם כמה שפחות בליטות זה מקל על הקילוף, להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את הארטישוק 5 דקות במים רותחים ולסנן.

2. להרתיח סיר עם מים לבשל את הזיתים 10 דקות לסנן ולחזור על הפעולה.

3. לחמם סיר רחב או מה שיש עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל והשום עד שמזהיב קלות להוסיף את הגזרים, ארטישוק ירושלמי והזיתים, להוסיף מים ותבלינים.

4. להרתיח לכסות להנמיך את האש לבינונית ולבשל כ 40 דקות.

ארטישוק ירושלמי הכי טעים שיש!

הרשם
עדכן
34 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן