יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

ארטישוק ירושלמי עם זיתים

24 אוקטובר 2012
(Visited 1,389 times, 1 visits today)

ארטישוק ירושלמי עם זיתים

ארטישוק ירושלמי עם זיתים,  הוא פה ראיתי אותו !! הוא הגיע וזה חובה אל תוותרו על הירק המופלא הזה
הוא שווה ברמות על הוא משדרג כל תבשיל בצורה שקשה להאמין.  ולמי ששואל כן אני מתכוונת לירק המכוער הזה שממבט ראשון נראה לא משהו אבל בטעימה ראשונה מתאהבים ♥ כמה חבל שהוא לא נמצא כל השנה…

מרכיבים:

בצל גדול
10 ארטישוק ירושלמי (בינוניים) חתוכים לקוביות
בטטה דקה מאורכת
קופסת זיתים חרוזית פרוסים
2 כפות פפריקה
כפית כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

הכנות:

1. לחלוט את הירושלמי כ 5 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לחלוט את הזיתים כ 3 פעמים במים רותחים כל פעם 15 דקות ולסנן.

2. לחתוך את הבצל לחצי ולפרוס לטגן עד שמזהיב. לפרוס את הבטטה לפרוסות ולהוסיף יחד עם הירושלמי לבצל לטגן כדקה ולהוסיף את הזיתים לתבל להוסיף כ 2 – 3 כוסות מים ולבשל כ30 דקות או עד שהכל רך.

הרשם
עדכן
32 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי יקרה, האתר שלך נפלא ומככב אצלנו במטבח!
שאלה: יש לי שקית ארטישוק ירושלמי קפוא. ניתן להשתמש בה במקום בטרי ואם כן ישנה אדפטציה למתכון? המון תודה וחג שמח!

היי ניקי,כרגיל מאוהבת במתכונים שלך
והם תמיד יוצאים מוצלחים,תודה רבה לך❤️
השאלה שלי אם אפשר להחליף את הבטטה בתפוח אדמה?,ואם גם לחלוט לפני הבישול?

אה ניקי ועוד שאלה איך אני עושה שזה יהיה סמיך כמו בתמונה זהיוצא לי פשוט רוטב רגיל ואני רוצה סמיך כמוך מה אפשר לעשות?!

היי ניקי!!
אם אני רוצה להוסיף פיטריות אז אני צריכה לחלוט אותם או משהו כזה?? אני צריכה את התשובה די מהר

תודה ניקי!!
המתכונים שלך ממש מעולים ערב נפלא!=]~

היי ניקי!!!
רציתי לשאול אם אני יכולה להוסיף פיטריות??

היי ניקי
מה שלומך?? יש לי שאלה אני יכולה להחליף את הבטטה בתפוח אדמה? ואת הארטישוק הירושלמי בארטישוק רגיל??
אשמח לתשובה
חג שמח
אושרת