יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים תוספות

פלפלים ממולאים באורז

20 אוקטובר 2020
(Visited 30,479 times, 16 visits today)

פלפלים ממולאים באורז

הייתי נחושה בדעתי לעשות ממולאים אבל רציתי מתכון בלי להסתבך. לא רוצה בישולים מראש. מתכון שתוך 10 – 15 דקות עולה על האש והכי חשוב פשוט פשוט. תוך כדי גיליתי לכם כל מיני פטנטים שמקלים את החיים שאני עושה ממולאים והכל נמצא בסרטון.  הבטחתי מתכון קל והכנתי מתכון קל.
אני יכולה לומר שתוך שעה היה סיר ממולאים משגע.

4 מנות

מרכיבים:

6 פלפלים בגודל בינוני
3/4 כוס אורז בסמטי
כוס אפונה וגזר
2 בצלים
2 שיני שום
כפית רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

הרוטב:
2.5 כוסות מים
כפית קמח
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
הבצל שנותר בצד
כפית שטוחה גריל עוף
כף סילאן
כף א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

הכנות:

1. להשרות את האורז 20 דקות לפני שמתחילים.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, את השום לפרוס, לחמם סיר עם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף את השום ולטגן עוד כדקה, מחצית מכמות הבצל להוציא ולשמור בצד לרוטב, לחצי השני להוסיף כפית קמח ולערבב עד שהקמח נמס לגמרי.

3. לחתוך את החלק העליון של הפלפלים, אם הם לא עומדים יציב לחתוך קצת מהחלק התחתון אבל בזהירות שלא יהיו חורים בתחתית. את הפלפלים לסדר צמודים בסיר שטיגנו בו את הבצל.

4. לערבב אורז, אפונה וגזר את הבצל שנותר, רסק, סוכר, תבלינים ולמלא את הפלפלים עד מחצית הגובה מעט יותר. לערבב את מצרכי הרוטב כולל הבצל שהשארנו ולהוסיף לסיר. לשים 2 – 3 כפות מהרוטב בתוך כל פלפל ואת מה שנותר להוסיף לסיר, הרוטב אמור להגיע כמעט עד הסוף של הפלפלים.

5. לבשל מכוסה 40 דקות, מידי פעם להרטיב את האורז.

Rice-Stuffed Peppers

איזה מתכון מהמם שמשמש כתוספת יצירתית ומושקעת. פלפל ממולא נותן לנו שתי פונקציות במאכל אחד- משלב את האורז כפחמימה יחד עם הפלפל כתוספת הירק.
הפלפל האדום עשיר בויטמינים A, B, ו-C. מלא בסיבים תזונתיים ופיטוכימיקלים- חומרי צבע  בריאותיים ונוגדי חימצון שמגנים עלינו מפני סרטן, שומרים על תקינות מערכת הראייה, מערכת החיסון, הלב והעור.
האורז הבסמטי, בנוסף לטעמו המעולה ומרקמו הייחודי, הוא אחד מסוגי האורז המועדפים מבחינה בריאותית- בזכות המבנה שלו הוא משפיע בצורה עדינה יותר על עליית הסוכר בדם לאחר אכילתו.
אגב, תוספת האפונה לאורז מפגישה בין החלבון שבקטניה (אפונה) לבין החלבון שבדגנים (אורז) ונותנת לנו אופציה למתכון צמחוני מנצח שמכיל חלבון מלא ואיכותי.
כל המתכון מכיל 600 קלוריות ל6 פלפלים ממולאים, כלומר בכל פלפל כ100 קלוריות. 2 פלפלים ממולאים יתאימו כמנת הפחמימה והירק בארוחה מאוזנת. רק להוסיף חזה עוף, קציצות או נתח דג ליד ולאכול בבריאות ובהנאה.

בשלב הזה של הוספת הקמח חשוב לערבב טוב שכל הקמח ימס לחלוטין כדי שלא יהיו גושים בהמשך. חצי מכמות הבצל אני מוציאה החוצה, למה ? תראו את המתכון או תראו את הסרטון.
פלפלים ממולאים באורז המילוי הכי פשוט שיש, בלי בישולים מראש לערבב ולמלא את הפלפלים. כל העניין זה להכין מתכון פשוט ולקבל תוצאה נהדרת בלי שעבדתי קשה בשבילה.פלפלים ממולאים באורזאיזה מילוי צבעוני משגע, אני אוהבת להשתמש באורז בסמטי ובממולאים זה טעים ברמות ואיזה מרקם פיצוץ! מילוי נפלא לממולאים. פלפלים ממולאים באורז אני לא ממלאת את הפלפלים ואז שמה בסיר אלא בדיוק להיפך ולמה ? הסברתי במתכון וגם בסרטון. הבטחתי פטנטים פה ושם בשביל להקל על החיים. פלפלים ממולאים באורז עזבו הכל אני מאוהבת איזו מראה משגע של פלפלים ממולאים. רק לחשוב על הטעמים הנהדרים והריחות שעומדים להיות כאן. פלפלים ממולאים באורז גם פה מסתתר משהו שמקל על החיים, כמה שאני אוהבת מתכונים קלים בדיוק מהסוג הזה. פלפלים ממולאים באורזאוטוטו יורד מהאש…פלפלים ממולאים באורז /אני לא עומדת בפיתוי הלכתי לאכול פלפלים ממולאים באורז

הרשם
עדכן
38 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

עוד שאלה, אם יש לי אורז מוכן, איך ממשיכה עם המתכון?

הי ניקי! אין עלצהמתכונים שלך!!! על איזה אש לבשל את הממולאים?

אפשר לוותר על האפונה וגזר

הי ניקי האם זה הולך עם פלפלים ירוקים בהירים? ועוד שאלה..מה אפשר לשים במקום הגריל עוף? פפריקה או כף נוספת של אבקת מרק? תודה על האתר המגוון והטעים⁦☺️⁩

הי ניקי,
המתכון נראה מעולה!
יש משהו לא ברור במתכון- כתבת להוציא חצי מהבצל בשביל הרוטב
ואח”כ כתבת לערבב את החומרים של הרוטב עם הבצל
וזה לא נכון- הבצל של הרוטב נשאר בסיר, ומניחים עליו את הפלפלים, הבצל שמוציאים הוא למילוי
בסרטון זה באמת ככה, וזה מאד ברור, אבל הכיתוב במתכון ממש מבלבל! הייתי חייבת לראות את הסרטון כדי להבין מה קורה…חבל 🙁
שוב תודה רבה על כל המתכונים המעולים

הי, אפשר להשתמש באורז פרסי? האם אפשר להוסיף בשר למתכון הזה? (ראיתי שיש מתכון עם בשר אבל אני מעוניינת במתכון הזה…)

הי, תודה על האתר הנפלא! משתמשת בו המון..
המתכון יוצא טוב גם עם אורז מלא או בורגול? מה עדיף?
תודה רבה