פלפלים ממולאים באורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פלפלים ממולאים באורז

הייתי נחושה בדעתי לעשות ממולאים אבל רציתי מתכון בלי להסתבך. לא רוצה בישולים מראש. מתכון שתוך 10 – 15 דקות עולה על האש והכי חשוב פשוט פשוט. תוך כדי גיליתי לכם כל מיני פטנטים שמקלים את החיים שאני עושה ממולאים והכל נמצא בסרטון.  הבטחתי מתכון קל והכנתי מתכון קל.
אני יכולה לומר שתוך שעה היה סיר ממולאים משגע.

4 מנות

מרכיבים:

6 פלפלים בגודל בינוני
3/4 כוס אורז בסמטי
כוס אפונה וגזר
2 בצלים
2 שיני שום
כפית רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

הרוטב:
2.5 כוסות מים
כפית קמח
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
הבצל שנותר בצד
כפית שטוחה גריל עוף
כף סילאן
כף א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. להשרות את האורז 20 דקות לפני שמתחילים.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, את השום לפרוס, לחמם סיר עם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף את השום ולטגן עוד כדקה, מחצית מכמות הבצל להוציא ולשמור בצד לרוטב, לחצי השני להוסיף כפית קמח ולערבב עד שהקמח נמס לגמרי.

3. לחתוך את החלק העליון של הפלפלים, אם הם לא עומדים יציב לחתוך קצת מהחלק התחתון אבל בזהירות שלא יהיו חורים בתחתית. את הפלפלים לסדר צמודים בסיר שטיגנו בו את הבצל.

4. לערבב אורז, אפונה וגזר את הבצל שנותר, רסק, סוכר, תבלינים ולמלא את הפלפלים עד מחצית הגובה מעט יותר. לערבב את מצרכי הרוטב כולל הבצל שהשארנו ולהוסיף לסיר. לשים 2 – 3 כפות מהרוטב בתוך כל פלפל ואת מה שנותר להוסיף לסיר, הרוטב אמור להגיע כמעט עד הסוף של הפלפלים.

5. לבשל מכוסה 40 דקות, מידי פעם להרטיב את האורז.

Rice-Stuffed Peppers

5189 צפיות 50 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

איזה מתכון מהמם שמשמש כתוספת יצירתית ומושקעת. פלפל ממולא נותן לנו שתי פונקציות במאכל אחד- משלב את האורז כפחמימה יחד עם הפלפל כתוספת הירק.
הפלפל האדום עשיר בויטמינים A, B, ו-C. מלא בסיבים תזונתיים ופיטוכימיקלים- חומרי צבע  בריאותיים ונוגדי חימצון שמגנים עלינו מפני סרטן, שומרים על תקינות מערכת הראייה, מערכת החיסון, הלב והעור.
האורז הבסמטי, בנוסף לטעמו המעולה ומרקמו הייחודי, הוא אחד מסוגי האורז המועדפים מבחינה בריאותית- בזכות המבנה שלו הוא משפיע בצורה עדינה יותר על עליית הסוכר בדם לאחר אכילתו.
אגב, תוספת האפונה לאורז מפגישה בין החלבון שבקטניה (אפונה) לבין החלבון שבדגנים (אורז) ונותנת לנו אופציה למתכון צמחוני מנצח שמכיל חלבון מלא ואיכותי.
כל המתכון מכיל 600 קלוריות ל6 פלפלים ממולאים, כלומר בכל פלפל כ100 קלוריות. 2 פלפלים ממולאים יתאימו כמנת הפחמימה והירק בארוחה מאוזנת. רק להוסיף חזה עוף, קציצות או נתח דג ליד ולאכול בבריאות ובהנאה.

בשלב הזה של הוספת הקמח חשוב לערבב טוב שכל הקמח ימס לחלוטין כדי שלא יהיו גושים בהמשך. חצי מכמות הבצל אני מוציאה החוצה, למה ? תראו את המתכון או תראו את הסרטון.
פלפלים ממולאים באורז המילוי הכי פשוט שיש, בלי בישולים מראש לערבב ולמלא את הפלפלים. כל העניין זה להכין מתכון פשוט ולקבל תוצאה נהדרת בלי שעבדתי קשה בשבילה.פלפלים ממולאים באורזאיזה מילוי צבעוני משגע, אני אוהבת להשתמש באורז בסמטי ובממולאים זה טעים ברמות ואיזה מרקם פיצוץ! מילוי נפלא לממולאים. פלפלים ממולאים באורז אני לא ממלאת את הפלפלים ואז שמה בסיר אלא בדיוק להיפך ולמה ? הסברתי במתכון וגם בסרטון. הבטחתי פטנטים פה ושם בשביל להקל על החיים. פלפלים ממולאים באורז עזבו הכל אני מאוהבת איזו מראה משגע של פלפלים ממולאים. רק לחשוב על הטעמים הנהדרים והריחות שעומדים להיות כאן. פלפלים ממולאים באורז גם פה מסתתר משהו שמקל על החיים, כמה שאני אוהבת מתכונים קלים בדיוק מהסוג הזה. פלפלים ממולאים באורזאוטוטו יורד מהאש…פלפלים ממולאים באורז /אני לא עומדת בפיתוי הלכתי לאכול פלפלים ממולאים באורז

25
תגובות

  הרשם  
עדכן
אשר לאה

האם אפשר אפונה וגזר משימורים. זה כבר מבושל

ענת

אפשר גם לאפות בתנור? יש שינוי בכמויות או במשך הזמן?