יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני תפוחי אדמה תוספות

תפוחי אדמה מחורצים בתנור

30 יוני 2021
(Visited 13,037 times, 33 visits today)

תפוחי אדמה מחורצים בתנור

איזה מתכון מעולה! תפוחי אדמה אפויים רכים משגעים, מזה פשוט להכנה ומתקבל מעדן, תפוחי אדמה מושלמים לארוחה ואפילו לנישנושים קובייה אחרי קובייה…
אם אפשר להמליץ תכינו הרבה תמלאו את התבנית כמה שיותר שלא תצטערו שהכל יגמר.
אין כאן מצרכים כמעט תפוחי אדמה קצת שמן ומלח פלפל. אתם חושבים שנסחפתי ? המתכונים הכי טובים אלו המתכונים עם כלום מצרכים ולמי אין תפוחי אדמה בבית ?  תכינו ותתאהבו זאת תוספת נהדרת ליד מנה עיקרית ומי לא אוהב תפוחי אדמה ?  אני כבר מדמיינת את ארוחת השבת עם ערימת תפוחי אדמה במרכז השולחן איזה יאמי!

מרכיבים:

תפוחי אדמה (כמה שיותר)
(אני מעדיפה את האדומים אפשר להשתמש בכל סוג שיש זמין)
שמן קנולה
מלח, פלפל שחור גרוס

מה זהו ? כן לא צריך יותר כלום.

אולי תאהב גם את...♥

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ’ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

הכנות:

1. לקלף את התפוחי אדמה לחתוך את הקצוות (בקטנה) ולחצות  את התפוח אדמה באמצע (מומלץ לראות את הסרטון) אחרי שיש 2 חצאים בעזרת סכין לחרוץ חריצים לאורך ואחר כך לרוחב בשביל ליצור קוביות(רשת) בכל חצי תפוח אדמה.

2. להרתיח סיר עם מים וכפית מלח לבשל את התפוחי אדמה 6 דקות ולסנן.

3. להדליק תנור ל 200 מעלות. לסדר את תפוחי האדמה בתבנית כשהקוביות כלפי מעלה, להזליף שמן על התפוחי אדמה לתבל להפוך ולתבל שוב.

4. לאפות כ 50 דקות.

תפוח האדמה מכיל בעיקר פחמימה, יש בו מעט חלבון והוא דל מאוד בשומן. בנוסף הוא מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B ו-C ומינרלים חשובים לבריאותנו כמו חומצה פולית, אשלגן, ברזל ומגנזיום.

תפוח האדמה בצורתו האפויה הוא אידיאלי כתוספת פחמימה לארוחה. בשונה מפירה שיש בו ריכוז גדול של תפוחי אדמה, או צ’יפס שבו תוספת השמן מאוד משמעותית, לפנינו מתכון מעולה ופשוט במינימום שמן.

מבחינה קלורית, כל חצי תפוח אדמה בזילוף עדין של שמן מכיל כ50  קלוריות. ממליצה להשתמש בשמן זית במקום בשמן קנולה ולהקפיד על כמויות מלח סבירות בשלב ההמלחה.
רעיון נפלא כתוספת פחמימה לארוחת הצהריים או הערב וגם שידרוג מהמם ליד הבשרים בפעם הבאה שאתם מארגנים ערב “על האש”, מוסיפים סלט ירקות קצוץ ליד ויש לנו ארוחה מושלמת.

תפוחי אדמה מחורצים בתנור תפוחי אדמה מחורצים בתנור תפוחי אדמה מחורצים בתנור

הרשם
עדכן
17 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מה הסיבה שלא שמת נייר אפיה בתבנית?

חייבים לקלף?

ניקי שלום, אפשר להמיר לבטטה?

האם חובה לבשל קודם? או שמספיק לתת להם עוד זמן בתנור?

ערב טוב ניקי, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך שתמיד מצליחים וטעימים. לגבי מתכון זה אני תוהה אם זה לא יוצא מלוח מדי אם מוסיפים מלח תחילה בבישול ואח”כ גם באפייה משני הצדדים?

אפשר שמן סית במקום קנולה?,