יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני תפוחי אדמה תוספות

תפוחי אדמה מחורצים בתנור

30 יוני 2021
(Visited 18,096 times, 1 visits today)

תפוחי אדמה מחורצים בתנור

איזה מתכון מעולה! תפוחי אדמה אפויים רכים משגעים, מזה פשוט להכנה ומתקבל מעדן, תפוחי אדמה מושלמים לארוחה ואפילו לנישנושים קובייה אחרי קובייה…
אם אפשר להמליץ תכינו הרבה תמלאו את התבנית כמה שיותר שלא תצטערו שהכל יגמר.
אין כאן מצרכים כמעט תפוחי אדמה קצת שמן ומלח פלפל. אתם חושבים שנסחפתי ? המתכונים הכי טובים אלו המתכונים עם כלום מצרכים ולמי אין תפוחי אדמה בבית ?  תכינו ותתאהבו זאת תוספת נהדרת ליד מנה עיקרית ומי לא אוהב תפוחי אדמה ?  אני כבר מדמיינת את ארוחת השבת עם ערימת תפוחי אדמה במרכז השולחן איזה יאמי!

מרכיבים:

תפוחי אדמה (כמה שיותר)
(אני מעדיפה את האדומים אפשר להשתמש בכל סוג שיש זמין)
שמן קנולה
מלח, פלפל שחור גרוס

מה זהו ? כן לא צריך יותר כלום.

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם ירקות ארוחה בסיר – אין לי כוח להכין כלום

    אני רוצה לשתף אתכם בארוחת "אין לי כוח להכין כלום" ובכל זאת אני צריכה לארגן משהו קל ובימים החמים שעוברים עלינו למי יש חשק לאכול משהו כבד אז הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר רציתי כמה שיותר צבעים שיהיה יפה בעיניים.
    זה נראה לא הכי הגיוני אבל זה יוצא מאוד טעים, בא לכם חיים קלים ? הגעתם למקום הנכון קבלו את ארוחת אין לי כוח להכין כלום שלי זה עומד לככב במטבחים שלכם.

  • אורז צהוב של בתי מלון

    היינו בחופשה והאורז הזה הוגש בכל ארוחה גם צהריים גם ערב אנשים חיסלו אותו כאילו בחיים לא טעמו אורז,
    זה הדבר הראשון שניגשו אליו בכל המבחר הגדול שהיה שם. בחיים שלי לא ראיתי אורז שמתחסל כל כך מהר והיו שם כמויות.
    ברגע שטעמתי הבנתי על מה כל המהומה זה היה אורז טעים ברמות וכולה אורז צהוב עם אטריות.
    חזרנו הבייתה ואמרתי לעצמי שאני חייבת להכין את האורז הזה, הוא גם יפהפה בהגשה מייד מושך את העין, למחרת צהריים הכנתי אותו בתוספת לשניצלים, צ'יפס וסלט ירקות אח כמה טעים והכי חשוב זה פשוט להכנה ובלי להסתבך.

    4 – 5 מנות

  • תפוחי אדמה אפויים בתנור

    אין ארוחה בלי תפוחי אדמה זאת התוספת המושלמת, חיפשתי להכין תוספת מהירה ושיהיה כמה שיותר פשוט לא הייתי בעניין להסתבך כי הרי הפשטות גוברת על הכל במיוחד כשצריך להכין אוכל מהיר.
    הלכתי על תפוחי אדמה ורציתי שהם יכנסו כמה שיותר מהר לתנור הרי השעון דופק והצהריים בדרך.
    פחות 10 דקות התבנית נכנסה לתנור זה פשוט מהיר וטעים ליד הבשר זה מושלם. חתכתי סלט ירקות ואפילו הכנתי סלט חצילים. איזה כיף של ארוחת צהריים בתאבון הייתי כאן.

    4 מנות

  • ספגטי אדום של פעם

    כמו ילדה קטנה התלהבתי מהפסטה הזאת איזה כיף של פסטה החזירה אותי ישר לילדות.
    הרוטב האדום עוטף את הפסטה והיא מקבלת את כל הטעמים הטובים, התפרעתי עם השום הוספתי בצל, עגבניות, פלפל חריף לפיקנטיות והתענגתי על כל ביס אין על הפסטות של פעם זאת התוספת הכי טובה לארוחה אני ואביב כל כך נהננו.
    מה שיפה שאין כאן כמעט עבודה, להכין את הרוטב לקח לי כמה דקות תוך כדי שמתי את הפסטה על האש, הוספתי מחבת נוספת עם שניצלים מה עוד צריך בשביל ארוחת צהריים טובה ? ירקות כבר חתכתי, בתאבון עבודתי הסתיימה.

    4 מנות

הכנות:

1. לקלף את התפוחי אדמה לחתוך את הקצוות (בקטנה) ולחצות  את התפוח אדמה באמצע (מומלץ לראות את הסרטון) אחרי שיש 2 חצאים בעזרת סכין לחרוץ חריצים לאורך ואחר כך לרוחב בשביל ליצור קוביות(רשת) בכל חצי תפוח אדמה.

2. להרתיח סיר עם מים וכפית מלח לבשל את התפוחי אדמה 6 דקות ולסנן.

3. להדליק תנור ל 200 מעלות. לסדר את תפוחי האדמה בתבנית כשהקוביות כלפי מעלה, להזליף שמן על התפוחי אדמה לתבל להפוך ולתבל שוב.

4. לאפות כ 50 דקות.

מבחינה קלורית, כל חצי תפוח אדמה בזילוף עדין של שמן מכיל כ50  קלוריות. ממליצה להשתמש בשמן זית במקום בשמן קנולה ולהקפיד על כמויות מלח סבירות בשלב ההמלחה.
רעיון נפלא כתוספת פחמימה לארוחת הצהריים או הערב וגם שידרוג מהמם ליד הבשרים בפעם הבאה שאתם מארגנים ערב "על האש", מוסיפים סלט ירקות קצוץ ליד ויש לנו ארוחה מושלמת.

לאתר של יעל התזונאית

תפוחי אדמה מחורצים בתנור תפוחי אדמה מחורצים בתנור תפוחי אדמה מחורצים בתנור

הרשם
עדכן
24 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות