תפוחי אדמה מחורצים בתנור
איזה מתכון מעולה! תפוחי אדמה אפויים רכים משגעים, מזה פשוט להכנה ומתקבל מעדן, תפוחי אדמה מושלמים לארוחה ואפילו לנישנושים קובייה אחרי קובייה…
אם אפשר להמליץ תכינו הרבה תמלאו את התבנית כמה שיותר שלא תצטערו שהכל יגמר.
אין כאן מצרכים כמעט תפוחי אדמה קצת שמן ומלח פלפל. אתם חושבים שנסחפתי ? המתכונים הכי טובים אלו המתכונים עם כלום מצרכים ולמי אין תפוחי אדמה בבית ? תכינו ותתאהבו זאת תוספת נהדרת ליד מנה עיקרית ומי לא אוהב תפוחי אדמה ? אני כבר מדמיינת את ארוחת השבת עם ערימת תפוחי אדמה במרכז השולחן איזה יאמי!
מרכיבים:
תפוחי אדמה (כמה שיותר)
(אני מעדיפה את האדומים אפשר להשתמש בכל סוג שיש זמין)
שמן קנולה
מלח, פלפל שחור גרוס
מה זהו ? כן לא צריך יותר כלום.
הכנות:
1. לקלף את התפוחי אדמה לחתוך את הקצוות (בקטנה) ולחצות את התפוח אדמה באמצע (מומלץ לראות את הסרטון) אחרי שיש 2 חצאים בעזרת סכין לחרוץ חריצים לאורך ואחר כך לרוחב בשביל ליצור קוביות(רשת) בכל חצי תפוח אדמה.
2. להרתיח סיר עם מים וכפית מלח לבשל את התפוחי אדמה 6 דקות ולסנן.
3. להדליק תנור ל 200 מעלות. לסדר את תפוחי האדמה בתבנית כשהקוביות כלפי מעלה, להזליף שמן על התפוחי אדמה לתבל להפוך ולתבל שוב.
4. לאפות כ 50 דקות.
מבחינה קלורית, כל חצי תפוח אדמה בזילוף עדין של שמן מכיל כ50 קלוריות. ממליצה להשתמש בשמן זית במקום בשמן קנולה ולהקפיד על כמויות מלח סבירות בשלב ההמלחה.
רעיון נפלא כתוספת פחמימה לארוחת הצהריים או הערב וגם שידרוג מהמם ליד הבשרים בפעם הבאה שאתם מארגנים ערב "על האש", מוסיפים סלט ירקות קצוץ ליד ויש לנו ארוחה מושלמת.