כרוב ניצנים אפוי
לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר. ברור שיש סרטון 🙂
מרכיבים:
800 ג' כרוב ניצנים קפוא
2 כפיות שום כתוש
שמן קנולה
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחלוט את הכרוב ניצנים במים מומלחים שתי דקות ולסנן.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות, לתת מעיכה קלה עם כוס על כל כרוב ניצנים ולסדר בתבנית משומנת עם נייר אפייה, לערבב שום כתוש, 3 כפות שמן, חצי כפית מלח ופלפל שחור גרוס לערבב ולהבריש את הכרוב ניצנים.
3. לאפות 35 דקות על 180 מעלות.
נתחיל בזה שכרוב ניצנים הוא ירק בריא ודיאטטי מאוד, תוסיפו את העובדה שבמתכון שלפנינו הוא אפוי בתנור עם מעט שמן וקיבלתם את תוספת הירק או הנישנוש הכי מופחתי קלוריות שיכולתם להכין.
כ500 קלוריות לכל הכמות, כולל כל היתרונות הבריאותיים: נוגדי חמצון, הגנה מפני סרטן, הפחתת כולסטרול, ויטמינים, סיבים תזונתיים ועוד ועוד..