תפוחי אדמה דפוקים מעולים
אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו (קצת יותר) תפוחי אדמה בגודל בינוני – קטן
3 כפות שמן זית
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף סילאן
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לבשל את התפוחי אדמה כ 10 דקות במים רותחים מומלחים ולסנן, הם אמורים להיות רכים אבל לא מאוד רכים לא תפוחי אדמה לפירה.
2. לחמם תנור ל 200 מעלות ולהכין תבנית עם נייר אפייה משומן. להניח את תפוחי האדמה בתבנית ובעזרת כוס לתת מעיכה חזקה על התפוחי אדמה הם מתפוצצים והקליפה נסדקת (משגע!) ורואים את הפנים של התפוח אדמה.
3. לערבב שמן זית, רוטב צ'ילי, שום כתוש וסילאן להבריש את התפוחי אדמה לתבל עם מלח פלפל להזליף קצת שמן זית ולאפות כ 40 דקות.
להגיש ערימה גדולה במרכז השולחן זה מתחסל! אפשר להגיש עם רוטב שמנת זה חלומי או טחינה, תוספת מעולה לכל מנת בשר או עוף או סתם שמתחשק לנשנש משהו טעים. תכינו הרבה חבל שיגמר מהר.