שעועית ירוקה מוקפצת עם שומשום
זאת התוספת לארוחה היא קלה ואפילו בריאה כבר שווה להכין אותה, אני במיוחד אוהבת את הרעננות והיופי של הירק הזה
ולמי אין שעועית ירוקה בהקפאה לשעת הצורך ? אני קוראת לזה "מתכונים ב 10 דקות הכנה"
אתם רוצים לדעת מה הסוד לשעועית ירוקה טובה ? לבשל עד שהיא מתרככת אבל נשארת פריכה כלומר שמרגישים אותה בכל ביס (התנגדות קלה) וזה כל הקסם. הוספתי כאן שום ושומשום קלוי וזה נתן שדרוג נהדר לשעועית.
3 מנות
מרכיבים:
400 ג' שעועית ירוקה (קפואה)
5 שיני שום
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
2 כפות שומשום
הכנות:
1. לחמם מחבת אין צורך בשמן להוסיף את השומשום ולקלות עד שמזהיב ולשמור בצד, זה קורה מהר להקפיד לערבב ואני ממליצה לא לעזוב את המחבת שהשומשום לא ישרף.
2. להרתיח סיר עם מים לבשל את השעועית 2 דקות ולסנן.
3. לפרוס את השום לפרוסות דקות לטגן עד הזהבה קלה להוסיף את השעועית להקפיץ כדקה להוסיף סויה, רוטב צ'ילי ופלפל עוד הקפצה קלה להוסיף את השומשום ולהוריד מהאש.