אפונה וגזר מרוקאי
אני אוהבת אפונה ודי מיציתי את האפונה ברוטב אדום נכון זה טעים אבל יש עוד דברים טובים שאפשר לעשות עם אפונה.
כאן באה לעזרתי אחת הדודות והיא הציעה לי להכין אפונה מרוקאית אוקיי נשמע מעניין מאוד ובטוח יהיה נהדר.
למחרת הכנתי לצהריים זה שילוב מנצח עם עשבי תיבול ובדרך הוספתי גזר שיתן את הצבע שלו, טעמים טובים וחדים אפשר להגיש עם אורז פירה או לאכול כמו שזה מתכון פשוט קל וטעים.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
3 כוסות אפונה וגזר (קפואים)
4 כפות שמן
בצל חתוך קטן
2 כפיות שום כתוש
2 כוסות מים
שלושת רבעי כפית כורכום
כפית מלח
3/4 כפית פלפל שחור
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
1. לטגן את הבצל עד שמזהיב ולדחוף אותו הצידה, למקום שנוצר להוסיף שום כתוש תבלינים ולערבב כדקה עם השמן.
2. להוסיף אפונה גזר ומים לכסות ולבשל 15 דקות להוסיף את הפטרוזיליה ולבשל עוד 25 דקות.
אפשר להגיש כמו שזה או להוסיף מעל אורז לבן.