קישואים צרובים בלימון וצ'ילי
קישוא יכול להיות ירק מדהים אם מבשלים אותו נכון יש בקישוא הרבה יותר מאשר לשים אותו במרק או להכין לביבות מגיע לו מנת קישואים בפני עצמה בלי תוספת של ירקות אחרים נטו קישואים.
קישוא צרוב זה דבר יפהפה תראו איזה צבע נהדר ובשביל שלא יספוג הרבה שמן השתמשתי במחבת פסים וגם הרווחתי פסים חרוכים יפהפיים. אחרי שצרבתי את הקישואים הוספתי לימון וצ'ילי קצת ירוק ולהגיש פשוט טעים.
עוד דרך שניסיתי בפיתה עם שכבה דקה של חומוס הכנסתי את הקישואים הצרובים וסלט פלפלים חריף יצא פגז!
3 מנות
מרכיבים:
6 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות – גדולות
(הקישואים מאבדים מהנפח)
4 – 5 כפות שמן זית
כף מיץ לימון
כף רוטב צ'ילי מתוק
3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
שליש כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
הכנות:
1. מתבלים את הקישואים עם מלח, פלפל, מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את קוביות הקישואים מכל הכיוונים עד הזהבה (אני השתמשתי במחבת פסים) מוסיפים את הלימון והצ'ילי מפזרים פטרוזיליה ומורידים מהאש, מומלץ לבדוק טעמים.
מומלץ להשתמש בקישואים קטנים / בינוניים וטריים שלא שכבו הרבה זמן במקרר, מבריקים מוצקים וללא פגמים.