בורגול עם בטטה ובצל
לכל מי שעדיין לא מכיר את הבורגול המלצה חמה תחזיקו בבית זה מוצר חובה בכל מטבח צמוד לאורז, מה שהכי יפה בבורגול שלוקח 15 דקות להכין, ללא השרייה פשוט להכניס לסיר ולבשל.
זאת התוספת הכי קלה ופשוטה לצהריים לא רק בגלל זמן ההכנה שזה מדהים, הוספתי בצל ובטטה שנותנת את המתיקות שלה ועם נגיעות של גזר והכל מתבשל עם הבורגול, אין פרוייקט הכי פשוט בעולם הטעמים נהדרים.
מרכיבים:
כוס בורגול גס
2 כוסות מים
בצל בינוני חתוך קטן
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
כפית מלאה מלח
שליש כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לטגן את הבצל והגזר כ 5 דקות להוסיף את הבטטה שום להמשיך לטגן עוד כמה דקות להוסיף בורגול מים ולתבל.
2. להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל כ 15 דקות, להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.
גולשים מכינים וממליצים:
שרה : ניקי יקרה אלפי תודות על המתכונים הנפלאים הברורים והקלים להכנה! השבת היו לי הרבה אורחים ורוב השבת עשיתי מתוך האתר-תודה!
ה"בורגול תבשיל כתום" יצא ממש טעים וגיוון (אני בד"כ עושה אותו אדום), ה"בשר צלי בקר פרוס" יצא מושלם טעים ורך חיסלו אותו (!!!), ה"בטטה עם פטריות ומייפל וסויה" היו להיט (עשיתי את זה פרווה מכיוון שרציתי לארוחה בשרית) וה"חטיפי פיצה" נחטפו!!! והסלטים ללקק את האצבעות: "חצילים קלויים עם עגבניות שום וטחינה" מוגש כ"כ יפה וכ"כ טעים (גם אורח שלא מתלהב מחצילים התלהב),"סלט חצילים מעולה" שהיה ממש מעולה, והסלט שנבלע כל פעם שאני מכינה זה ה"סלט עלי ביבי מיקס מעולה". תודה רבה רבה כיף לגיוון עם המתכונים שלך כל פעם מחדש ולדעת מראש שזה בטוח יצא טעים…תודה רבה!
יוליה : "מדהים!!!"