

ירקות שורש צלויים בתנור
ירקות שורש צלויים, לפעמים חסר משהו לארוחה איזו שהיא תוספת שתהפוך את הארוחה למושלמת אז אני שוברת את הראש ובסוף בסוף אני עושה ירקות, תמיד טוב שיש מנה כזאת בשולחן כולם אוהבים אפשר לאכול הרבה בלי לחשוש שמא הגזמת וזאת הזדמנות נהדרת לעשות משהו עם הירושלמי.
6 מנות
הכנות:
1. לחתוך את הירקות לחתיכות בינוניות, להרתיח את הארטישוקים כ 5 דקות במים רותחים ולסנן.
2. לערבב שמן זית ותבלינים לתבל את הירקות להעביר לתבנית מעל להזליף עוד 2 – 3 כפות שמן זית ובצד להוסיף את המים.
3. חום בינוני 180 מעלות כשעה או עד שהירקות רכים.
13681 צפיות 1 צפיות היום
הכנתי לראש השנה. יצא ממש טעים. הצמחונים בחבורה היו מרוצים. יצא שמרשימת הירקות במתכון שמתי רק שום ובצל, הוספתי תפ”א אחרי חליטה, קישוא, חציל ופלפל אדום, וכמה חתיכות דלעת. הכל היה מעולה!
גם לא היה לי בזיליקום יבש.. וגם בלעדיו יצא מעולה!
מתאים לאפות גם עם סלק?
היי כשמכניסים את הירקות לתנור, צריך נייר אלומיניום מעל? או להשאיר פתוח ? המון תודה על המתכונים המעולים והקלילים !
היי ניקי איפה להוסיף את המים? לשפוך בתבנית?
ניקי שלום,
שאפו גדול על האתר והאפליקציה-תענוג.
האם כדאי להוסיף כמה תפו”א? ומבקש לוודא שצריך לקלף את הארטישוק הירושלמי?
תודה ושנה טובה