תפוחי אדמה ברוטב מעולה
מתכון פשוט ביותר שנותן תוצאה נהדרת בעצם כל החוכמה זה לקחת ירקות שאוהבים בטטות תפוחי אדמה ועוד ולהכניס אותם לרוטב נהדר, מפה אני נותנת לכיריים לעשות את הקסם שלהם ובלי טעימות בבקשה.
הירקות יוצאים רכים ונימוחים מתפרקים בפה אני אוהבת להגיש על אורז או קוסקוס רכים שיספגו את כל הטעמים, כמה פשוט ככה טעים ולארוחת צהריים לא צריך יותר מזה.
4 מנות
מרכיבים:
בצל בינוני חתוך לקוביות
שן שום פרוסה דק
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 בטטות בינוניות מאורכות חתוכות לקוביות
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
כף מלאה רוטב צ'ילי מתוק
כפית מלאה רסק עגבניות
2 – 3 כוסות מים
תבלינים:
כף שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
כף א. מרק
שליש כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן את התפוחי אדמה כ 10 דקות מידי פעם לערבב, להוסיף את הגזר להמשיך לטגן עוד מספר דקות.
2. להוסיף את הבצל והשום לטגן עוד שתי דקות ולהקפיד לערבב.
3. להוסיף את הרסק, צ'ילי מים והתבלינים ואת הבטטות להרתיח לכסות חלקית להנמיך את האש ולבשל כ 25 דקות עד שהכל רך.