יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

קינואה עם גזר

29 מאי 2013
(Visited 97,160 times, 61 visits today)
קינואה עם גזר

קינואה עם גזר

יש לי וידוי, אני התחלתי מזה רע עם קינואה לפני כמה שנים אכלתי קינואה וזה היה כל כך לא טעים שלא הסכמתי להתקרב לזה שוב, באיזה שלב התחלתי להתעסק איתה שוב ואז גיליתי משהו שאם מכינים את הקינואה כמו שצריך היא יוצאת מאוד טעימה! והרבה תלוי גם במי שמכין.

מרכיבים:

2 כוסות קינואה
בצל קטן קצוץ דק
3 גזרים מגורדים
4 כפות שמן
3 כוסות מים רותחים
2 כפיות שטוחות מלח
פלפל שחור גרוס

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

הכנות:

1. להשרות את הקינואה במים כחצי שעה.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את הגזרים לטגן כשתי דקות להוסיף קינואה מים ולתבל.

3. להרתיח להנמיך ולכסות לבשל כ 18 דקות בגמר הבישול להשאיר מכוסה 15 דקות.

SN859538SN859542

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : “ניקי איזה טעים יצא לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איך אני שמחה עכשיו לבעלי יהיה אוכל טעים לעבודה תודה!!!!!”

שלי : “חייבת לפרגן לך שוב…
אני משתמשת במתכון הבסיסי פה לקינואה (בלי הגזר וכו) ויוצא לה תמיד מרקם וטעם נהדר שהיא אפילו טעימה גם ככה. אני מגישה אותה עם ירקות קצוצים – עגבניה, בצל סגול ופטרוזיליה, קצת שמן זית. מעדן! !”

ריקי : “ניקי, אני רגילה שכל מתכון האוכל יוצא דלישס אבל לקינואה הזה לא ציפיתי, פשוט טעים והמרקן עדין לחיך של הקטנטנים, את שלמות!!!!”

מוריה : “הבן שלי ביקש למסור לך שזו התוספת הכי טעימה שאכל (אני מסכימה איתו!)”

אילנה : ” סיימתי להכין ויצא טעים בטירוף!!! בוודאות ייכנס לתפריט הקבוע שלי מעכשיו”

שרה : “מדהים! כמה פשוט,ככה טעים.”

יעל : “יואו ניקי זה טעעעעעעים!! תודה על עוד משהו טוב…במקום גזר שמתי בטטה ( לא היה לי גזר) ויצא מעולה!!!”

הרשם
עדכן
248 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

בוקר טוב ניקי.
אני נוהגת להשרות את הקינואה למשך לילה .
כדי להסיר סוג של רעלן שיש בה
האם לדעתך זה יפגע בטעם התבשיל או במרקם?
תודה מראש על המענה.

היי ניקי,
לא חשבתי שאשאל את זה, אבל לצערי נגמר לי הגז וגיליתי את זה רק לאחר סיום ההשרייה של הקינואה במים. האם לדעתך יש אפשרות שאסנן אותה ואשים אותה במקרר ואבשל מחר? או שאעדיף לא לסנן?

האם אפשר להמיר את השמן לשמן זית?

היי ניקי. אם מתכננת להכין מחר, יהיה לקינואה עדיף אם אשרה אותה קודם? כלומר יותר זמן השריה יעזור? (שואלת כי לא אוהבת כל כך קינואה ותוהה אם זה מה שמשפר אותה… רוצה להכין קצת אוכל בריאות :)) אם יש לך עוד מתכוני בריאות קלילים אשמח. תודה לך אני מכורה !!

קינואה של השמחות! תודה! 🙂

היי ניקי , יש מצב להחליף את הקינואה בבורגול? ואם כן אז אופן ההכנה הוא שונה?

הכנתי את המתכון הזה עשרות פעמים (בלי השרייה) יוצא תמיד מדהים! הקטע הגדול שגיסתי שכל החיים מעריצה קינואה, היתה בהלם מאיך שיצא אחד אחד וביקשה את המתכון, שהפך למנת הבית. ניקי, כבוד!