קינואה עם גזר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קינואה עם גזר

קינואה עם גזר

יש לי וידוי, אני התחלתי מזה רע עם קינואה לפני כמה שנים אכלתי קינואה וזה היה כל כך לא טעים שלא הסכמתי להתקרב לזה שוב, באיזה שלב התחלתי להתעסק איתה שוב ואז גיליתי משהו שאם מכינים את הקינואה כמו שצריך היא יוצאת מאוד טעימה! והרבה תלוי גם במי שמכין.

מרכיבים:

2 כוסות קינואה
בצל קטן קצוץ דק
3 גזרים מגורדים
4 כפות שמן
3 כוסות מים רותחים
2 כפיות שטוחות מלח
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. להשרות את הקינואה במים כחצי שעה.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את הגזרים לטגן כשתי דקות להוסיף קינואה מים ולתבל.

3. להרתיח להנמיך ולכסות לבשל כ 18 דקות בגמר הבישול להשאיר מכוסה 15 דקות.

128743 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN859538SN859542

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : “ניקי איזה טעים יצא לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איך אני שמחה עכשיו לבעלי יהיה אוכל טעים לעבודה תודה!!!!!”

שלי : “חייבת לפרגן לך שוב…
אני משתמשת במתכון הבסיסי פה לקינואה (בלי הגזר וכו) ויוצא לה תמיד מרקם וטעם נהדר שהיא אפילו טעימה גם ככה. אני מגישה אותה עם ירקות קצוצים – עגבניה, בצל סגול ופטרוזיליה, קצת שמן זית. מעדן! !”

ריקי : “ניקי, אני רגילה שכל מתכון האוכל יוצא דלישס אבל לקינואה הזה לא ציפיתי, פשוט טעים והמרקן עדין לחיך של הקטנטנים, את שלמות!!!!”

מוריה : “הבן שלי ביקש למסור לך שזו התוספת הכי טעימה שאכל (אני מסכימה איתו!)”

אילנה : ” סיימתי להכין ויצא טעים בטירוף!!! בוודאות ייכנס לתפריט הקבוע שלי מעכשיו”

שרה : “מדהים! כמה פשוט,ככה טעים.”

יעל : “יואו ניקי זה טעעעעעעים!! תודה על עוד משהו טוב…במקום גזר שמתי בטטה ( לא היה לי גזר) ויצא מעולה!!!”

246
תגובות

  הרשם  
עדכן
קרן

היי ניקי,
לא חשבתי שאשאל את זה, אבל לצערי נגמר לי הגז וגיליתי את זה רק לאחר סיום ההשרייה של הקינואה במים. האם לדעתך יש אפשרות שאסנן אותה ואשים אותה במקרר ואבשל מחר? או שאעדיף לא לסנן?

ליאת

האם אפשר להמיר את השמן לשמן זית?

אדוה

היי ניקי. אם מתכננת להכין מחר, יהיה לקינואה עדיף אם אשרה אותה קודם? כלומר יותר זמן השריה יעזור? (שואלת כי לא אוהבת כל כך קינואה ותוהה אם זה מה שמשפר אותה… רוצה להכין קצת אוכל בריאות :)) אם יש לך עוד מתכוני בריאות קלילים אשמח. תודה לך אני מכורה !!

אלי

קינואה של השמחות! תודה! 🙂

לילי

היי ניקי , יש מצב להחליף את הקינואה בבורגול? ואם כן אז אופן ההכנה הוא שונה?

1 15 16 17