יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני תוספות

ברוקולי ופטריות מוקפצים

16 יולי 2013
(Visited 20,733 times, 4 visits today)
ברוקולי ופטריות מוקפצים

ברוקולי ופטריות מוקפצים

ברוקולי שייך אצלי לקטגוריה של ירקות מהירים כמה דקות והוא מוכן, הוא לא צריך להיות רך לגמרי אלא לשמור על פריכות מסוימת. ברוקולי ופטריות זה שילוב מעולה גם הפטריות לא צריכות הרבה זמן על האש וביחד הם נותנים תוספת טעימה מאוד שכל ההכנה שלה כמה דקות.

מרכיבים:

בצל בינוני חתוך לקוביות
500 ג’ ברוקולי
חבילת פטריות שמפיניון
כף דבש
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. לחתוך את פרחי הברוקולי (הגזע מיותר) במים רותחים לבשל כ 5 – 6 דקות ולסנן.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה לחתוך פטריות לרבעים ולהוסיף אותן יחד עם הברוקולי לבצל להוסיף דבש ולתבל, להקפיץ במשך 2 – 3 דקות ולהוריד מהאש.

ברוקולי עם פטריות תוספת מעולה לארוחה

ברוקולי עם פטריות תופסת מעולה לארוחה

הרשם
עדכן
68 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי שלום! אפשר לעשות במקום ברוקולי שעועית ירוקה?תודה!

הי ניקי אפשר להוסיף אפונה??

טעים מאוד!

היי ניקי,
אפשר להגיש כסלט קר?

היי ניקי ,מה שלומך?
מתכון פצצה! אחד המתכונים האהובים עליי וגם על משפחתי.
האם אפשר להוסיף שעועית ירוקה או שלא קשור?

הי ניקי,
מתכון מעולה, מככב אצלנו בבית כמו המון מתכונים אחרים.
יש לי שאלה:
האם אפשר לשים תרד במקום ברוקולי? ואם לא, אשמח לקישור, יש לי תרד ואני מחפשת מה לעשות איתו. (לארוחה בשרית)
תודה
ושבת שלום

ניקי הי,
האם ניתן להוסיף פה גם גזר? אם כן כמה איך ומתי?
תודה מראש