יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לשמירת המשקל מתכונים לתשעה באב תוספות

כרובית אפויה

24 יולי 2013
(Visited 59,057 times, 5 visits today)

כרובית אפויה

אם אני צריכה לבחור 5 מתכונים שאני הכי אוהבת להכין אין ספק שהמתכון הזה של הכרובית יהיה בראש ברשימה.
אין מצרכים, אין כמעט השקעה, טעם מופלא אני אוהבת את הפריכות הנהדרת של הכרובית ומה שהכי כיף אפשר לאכול הרבה בגלל שאין הרבה שמן וזה אפילו נחשב בריא.
כל פעם שאני מוצאת כרובית במחיר טוב אני ישר קונה 2 כרוביות גדולות ומכניסה לתנור. 5 דקות הכנה ויש תוספת מדהימה לארוחת צהריים שמשום מה לא מגיעה לשם כי אני מנשנשת אותה כל הזמן.
עזבו אותי ממתכונים עם המון מצרכים תנו לי להישאר עם הבסיסי כרובית נטו. כשאני מגישה לשולחן תמיד שואלים אותי איך הכנתי וכשאני מספרת אף אחד לא מאמין לי. כרובית אפויה קסם של מתכון בכלום מצרכים נסו ותתאהבו.

מרכיבים:

כרובית גדולה
3 – 4 כפות שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור גרוס

כף חומץ

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ’ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. לפרק את הכרובית לפרחים, פרחים גדולים לחצות באמצע.

2. לחמם תנור ל 190 – 200 מעלות כ 10 דקות מראש.

3. להרתיח סיר עם מים, כפית מלח והחומץ, לבשל את פרחי הכרובית 5 – 6 דקות במים רותחים ולסנן.

4. לסדר את פרחי הכרובית בתבנית עם נייר אפייה, להזליף את השמן זית ולתבל עם מלח פלפל.

5. לאפות כ 40 דקות או עד שהכרובית זהובה.

Roasted cauliflower

כדאי לדעת ש…
הכרובית מעולה זה אחד המתכונים הכי טעימים שיש לכרובית, מתאים למי שמחפש מתכונים לשמירה על המשקל. ניתן להכין יומיים מראש, אפשר לאכול בטמ”פ החדר. אפשר להחליף את הכרובית בברוקולי.
חשוב לא לבשל יותר מידי את הכרובית עם המים, הכרובית לא צריכה להיות רכה מאוד והיא צריכה לשמור על פריכות. מי שפיספס בבישול והכרובית רכה מידי שיכין לביבות כרובית.

הכרובית המופלאה משתייכת לקבוצת הירקות המצליבים- ירקות שמצטיינים במיוחד במניעת סוגי סרטן שונים. חומרים ייחודיים שבהם גורמים לפעולתם של אנזימים מגנים שעוזרים לסילוק חומרים מחוללי סרטן מגופינו.
הכרובית מכילה כמות מפתיעה של ויטמין C, ב100 גרם כרובית (כ2-3 פרחים) יש כמחצית מכמות ויטמין C הנדרשת ביום. בנוסף תוכלו למצוא בה ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית וכמובן כמות יפה של סיבים תזונתיים.

רוב הקלוריות במתכון מקורן בשמן הזית הבריא והטוב, גם הוא לא מופיע פה בכמות גדולה אלא משולב בזילוף עדין. כ300 קלוריות בכל המתכון.
המתכון שלפנינו מושלם כתוספת ירק בכל ארוחה, באמצע השבוע או בשבת. מקשט כל צלחת בצורה משודרגת וטעימה וכיף לנישנוש סתם כך בין הארוחות או מול סרט טוב (תחליף מקורי לפופקורן המסורתי).

כרובית אפויהכרובית אפויה

גולשים מכינים וממליצים:

חיה : “ניקי זה מתכון מאוד בעייתי
לא יישאר לי מה לשים על הפלטה לשבת. בעלי מחסל את הכל”

הרשם
עדכן
61 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

בס”ד
שלום!! יש לי שאלה – למה את שמה חומץ? מה זה עושה?

הי ניקי, אשמח לדעת מה התפקיד של החומץ בריכוך של הכרובית במים הרותחים? תודה

מושלםםם . איך אוהבת כרובית ללא הרבה תיבול .
מה שמים מלח גס? ופלפל שחור גס? או אפשרי מלח ופלפל רגיל? לא אוהבת להרגיש את טעם הפלפל השחור הגרוס. ואם כן,כמה מלח שמים על כרובית בינונית בכדי שלא יצא מלוח מידי.תודה

היי ניקי יקרה,
האם חומץ הוא חובה? אין לי חומץ…

בוקר טוב!
יש איזה דיפ או רוטב שאפשר לשים לצד הכרובית?
תודה ויום טוב

היי ניקי,
האם ניתן להכין יום מראש?

היי ניקי, המאכל הזה אהוב אצלי בבית מאוד אבל לפעמים הכרובית יוצאת מרה. יש לך מושג למה? איך אפשר למנוע את זה?