

שניצל חצילים פריך אפוי
אני מכינה המון מתכונים מכל הסוגים יש מתכונים שנכנסים ישר למחברת המתכונים כי אני מכינה אותם כל הזמן. השניצל חצילים הזה מעולה ואני אוסיף ואומר שהוא יותר מזה אפילו.
אני אוהבת את הפריכות את הצבע הנפלא את קלות ההכנה, לא יאמן כמה שזה קל להכין ולקבל תוצאה מופלאה.
לפעמים שואלים אותי את באמת אוהבת כל כך לבשל ? אז כן אני אוהבת ומכל הלב ומתכונים כאללה גורמים לי לאהוב לבשל אפילו עוד יותר.
מה שהכי קורץ לי במתכון הזה שבמינימום שמן מתקבל שניצל חצילים מופלא, אפוי זהוב ופריך. אני ממליצה מראש שתעשו שני חצילים, זה במילא קלי קלות אז תכניסו עוד תבנית לתנור.
מרכיבים:
חציל אחד מאורך / בלאדי
ביצה
חצי כפית חרדל
כף רוטב צ’ילי מתוק
כפית פפריקה
כפית מלח
2 כוסות פירורי לחם
הכנות:
- 1. לפרוס את החצילים לפרוסות בעובי 4 מ”מ בערך, לשמן את הנייר אפייה ולהבריש יפה שכל הנייר יכוסה בשמן.
2. לטרוף ביצה חרדל צ’ילי ותבלינים לטבול את פרוסות החציל לצפות עם הפירורי לחם ולהניח על הנייר אפייה.
3. להזליף מעט שמן על הפרוסות חצילים.
4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30 דקות, לפני שמוציאים מהתנור לוודא שהפרוסות רכות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בחציל רגיל בסרטון השתמשתי בבלאדי.
גולשים מכינים וממליצים:
חוה : “תקשיבי… נחטף!! הצטערתי שלא הכנתי כמות משולשת”
מוקה : “טעים!! איזה אליפותת! היה כיף לראות את בעלי ככ מתלהב מהרעיון..תודה לך ניקי על מתכונים טעימים וקלים. את נותנת חשק להכנס למטבח!”
בת שבע : “עכשיו התקשרה חמתי שהיא בשלנית מדהימה ,היא רצתה ממני את המתכון לחציל! !
אם היית אומרת לי שיבוא יום והיא
תבקש ממני מתכון הייתי אומרת שאת הוזה. ..”
יולי : “היי ניקי! הכנתי עכשיו ויצא טעים ביותר!. שוב תודה”
הי ניקי תקשיביי המתכון נראה איך באלי להכיון!; הילדים לא אוהבים צ’ילי מה. אפשר לשים להם במקום?,
אגב החציל השני היה לי קטן יותר ונשאר לי מהתערובת אז טבלתי בטטה.מושלם!!
ואין לי מושג איך לבחור חציל בלאדי .בכל אופן גל יצא טעים ממש!
מנסיוני עם “מתכוניקי” (ככה אני קוראת למתכונים ממך ) הכפלתי מראש כמויות.גם זה לא עזר!! והקטנצ’יק שלי אמר לי:ייווו זה טעים תכיני כל הזמן.והוא שונא חצילים!!!
בקיצור-להיט! לשלש כמויות!
עשיתי שני מגשים. העליון יצא יבש והתחתון לא מבושל לגמרי. יש פתרון לזה? אני משתמש בתנור גז, לכן קשה לווסת את החום (במקום גוף חימום, יש אש מלמטה).
תודה
לא האמנתי שזה יצא כל כך טעים! אחרי הרבה פעמים שבהן נשרף לא היה מוכו וכו’….מאמצת לגמרי!!
הי ניקי
אין לי רוטב צ’ילי, מה אפשר לשים במקום?
תודה
האם החציל הזה טעים רק באותו יום?
אם אני רוצה להכין מרביעי לשבת?