ארטישוק ירושלמי בדבש וחרדל
אל תוותרו עליו הוא ירק מופלא, הוא לא נראה הכי טוב אני מודה באסה להתעסק איתו אבל אחרי שמקלפים מגלים מה מתחבא בפנים. הכנתי אותו הפעם ברוטב של דבש וחרדל תכינו ותהנו.
מרכיבים:
7 – 8 ארטישוק ירושלמי (תלוי בגודל תנסו למצוא גדולים)
2 בצלים חצויים ופרוסים
כפית חרדל
כף דבש
כף רסק עגבניות
כפית שום כתוש
כף פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחתוך את ארטישוק לפרוסות ולחלוט כ 5 דקות.
2. לטגן את הבצל להוסיף את הארטישוק לטגן כמה דקות להוסיף את שאר המצרכים לכסות במים להרתיח ולתבל להנמיך לאש בינונית לכסות ולבשל עד שתפוחי האדמה רכים, מידי פעם לערבב.