יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים תוספות

בורגול עם שום ובצל

11 ספטמבר 2013
(Visited 91,806 times, 44 visits today)
בורגול עם שום ובצל

בורגול עם שום ובצל

כמו שמחזיקים אורז במזווה תמיד תחזיקו בורגול כולה 15 דקות על האש וזה מוכן, לא הכנתם כלום צריכים תוספת ? תעשו בורגול. זה גם מתאים לארוחת מפסקת מי שרוצה משהו קצת שונה מהאורז והפעם עם תוספת קלה שמשדרגת את כל העניין.

3 מנות

זמן הכנה:
כ – 35 דקות

מרכיבים:

כוס בורגול גס
2 כוסות מים
בצל גדול חתוך לרבעים ופרוס דק
5 שיני שום פרוסות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית טימין
חצי כפית פטרוזיליה מיובשת
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

הכנות:

1. במחבת חמה עם שמן לטגן את הבורגול להוסיף מים ולתבל. להרתיח להנמיך את האש לנמוכה לכסות ולבשל כ – 15 דקות להוריד מהאש ולהשאיר מכוסה 15 דקות נוספות ולערבב.

2. במחבת נפרדת לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את השום לטגן כשתי דקות לתבל עירבוב קל ולהוריד מהאש.

3. לשים את הבורגול בצלחת הגשה לפזר פטרוזיליה ומעל לשים את הבצל והשום.

בורגול עם שום ובצלבורגול עם שום ובצל

גולשים מכינים וממליצים:

טלוש : “וואו, ניקי.. פעם ראשונה בחיי שאני מכינה בורגול.. הכנתי לפי המתכון ויצא כ”כ טעים!!! תודההה”

הרשם
עדכן
92 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יצא מעולה!
תיבלנתי במלח, פלפל וכמון…
כנל שמתי בבצל..

בורגול צריך להשרות?

יצא מעולה!! הבן שלי עף על זה . תודה!!

היי אפשר לעשות עם בורגול דק או שאין אפשרות כזאת

היי לאיזה כוס את מתכוונת במתכון ?

עקב
ניקיב היי

האם זה מנת סלט? קר/חם? או שמא זו תוספת חמה?

היי ניקי, גיליתי שנגמר הבורגול… זה יכול ללכת אולי עם גריסי פנינה?