תבשיל עדשים כתומות ובטטה
משום מה בדרך כלל בטטות נכנסות לתנור ואני לא יודעת למה, בטטות אפויות זה דבר מעולה אבל בסיר על האש ברוטב נפלא זה לא הולך זה טס ואני יותר בעניין של אוכל בריא ומזין.
לא השתמשתי רק בבטטות הוספתי עדשים אדומות וגם טחינה הכל מתבשל ביחד ברוטב נהדר, מתאים להגיש ליד אורז או בורגול לאכול ישר מהסיר הבטטות רכות העדשים מתמוססות ברוטב והטחינה נותנת את הטעם שלה.
3 מנות
מרכיבים:
600 ג' בטטה (בטטה גדולה) חתוכה לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
בצל חתוך לקוביות קטנות
3 כפות עדשים אדומות / כתומות
כפית טחינה גולמית
2 כוסות מים
כפית רסק עגבניות
כפית סוכר / סילאן
תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
3/4 כפית פלפל שחור
3/4 כפית כמון
3/4 כפית מלח
3/4 כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הירקות כ 10 דקות מידי פעם לערבב.
2. להוסיף את שאר המצרכים כולל התבלינים להרתיח לכסות להנמיך קצת את האש ולבשל כ 30 דקות לקראת הסוף לבדוק טעמים והבטטות אמורות להיות רכות אבל לא מתפרקות.
For the recipe in English:
This Moroccan-spiced stew is packed with chickpeas
גולשים מכינים וממליצים:
נטע לי : "טעים בטירוף!
הסיר חוסל תוך שעה! ואנחנו רק זוג!"