תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

מנה קלה שמזה כיף להכין. ירקות כתומים שיוצאים רכים רכים ממש נימוחים, ברוטב הטעים יש עדשים למרבה ההפתעה כתומות 🙂 שעושות את הרוטב סמיך וטעים. מנה שווה פשוטה וקלה לכל ארוחה.

4 מנות

כ 25 דקות

מרכיבים:

בצל חתוך
כפית שום כתוש
2 גזרים
בטטה גדולה
כף גדושה עדשים כתומות
כף טחינה
כף סילאן
כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד הזהבה, לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, להוסיף את הגזר לבצל לטיגון של שתי דקות ובנוסף את הבטטה לטגן כדקה.

2. להוסיף עדשים תבלינים, טחינה וסילאן, לכסות במים בערך 2.5 כוסות מים ולבשל כ 20 דקות או עד שכל הירקות רכים לא רכים מאוד, אולי יהיה צורך במעט יותר נוזלים.

37635 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינהתבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

גולשים מכינים וממליצים:

נטע לי : “טעים בטירוף!
הסיר חוסל תוך שעה! ואנחנו רק זוג!”

124
תגובות

  הרשם  
עדכן
גאולה

היי ניקי פורים שמח אני יכולה להוסיף לתבשיל הזה שעועית אדומה? במידה וכן, לבשל אותה בנפרד לפני? מדובר על חצי כוס שעועית, השעועית הושרתה כל הלילה.

מוריה

ניקי יש מצב להכין בלי העדשים או שזה הקטע במתכון?
תודה רבה!

הודיה

היי ניקי,
טחינה- הכוונה לטחינה גולמית? או להכין טחינה?
תודה!

ענתי מיטב

עוד הצלחה שנחטפה ע”י הילדים שהגיעו בשבוע שעבר לביקור

עמצ'י

הי ניקי. אפשר להוסיף שני קישואים שמבקשים בתוקף לצאת כבר מהמקרר? תודה

1 7 8 9