תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

מנה קלה שמזה כיף להכין. ירקות כתומים שיוצאים רכים רכים ממש נימוחים, ברוטב הטעים יש עדשים למרבה ההפתעה כתומות 🙂 שעושות את הרוטב סמיך וטעים. מנה שווה פשוטה וקלה לכל ארוחה.

4 מנות

כ 25 דקות

מרכיבים:

בצל חתוך
כפית שום כתוש
2 גזרים
בטטה גדולה
כף גדושה עדשים כתומות
כף טחינה
כף סילאן
כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד הזהבה, לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, להוסיף את הגזר לבצל לטיגון של שתי דקות ובנוסף את הבטטה לטגן כדקה.

2. להוסיף עדשים תבלינים, טחינה וסילאן, לכסות במים בערך 2.5 כוסות מים ולבשל כ 20 דקות או עד שכל הירקות רכים לא רכים מאוד, אולי יהיה צורך במעט יותר נוזלים.

15272 צפיות 16 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינהתבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

גולשים מכינים וממליצים:

נטע לי : “טעים בטירוף!
הסיר חוסל תוך שעה! ואנחנו רק זוג!”

101
תגובות

  הרשם  
עדכן
לירז

שאלוקים יברך אותך..
לא ידעתי איך אני צולחת את היום הראשון של דיאטת אחרי החגים-
ואז באת עם המתכון הנפלא והמזין הזה!
משגע!

מיה

מה התפקיד של הטחינה ?בבישול

מיכל

היי ניקי,
לאלרגים לשומשום שבינינו (טחינה)
האם ניתן להכין גם ללא הטחינה או שכדאי להחליף ברכיב אחר?
תודה (-;

ג'ודי

האם אפשר להחליף את הבטטה בדלורית? אם כן, 2 דלוריות זה טוב?

וגם רציתי להגיד לך שאני מאד מאד נהינת מהאתר. רוב המתכונים שלי לשבת זה ממך. גם הילדים וגם האורחים מלקקים כל פעם את האצבעות. המתכונים שלך פשוטים, קלים, לא יקרים ומאד מאד טעימים. המון תודה!!!

חנה צ

שלום ניקי,
מתכונים מצוינים,
ויופי של תמונות
שנה מבורכת וחורף בריא
כל טוב
חנה צור

אורית

בוקר טוב ניקי,
נראה טוב מאד. האם אפשר להמיר לדעתך את הבטטה בדלעת שיהיה יותר דיאטטי?

עדנה

ניקי, בוקר טוב,
נראה טעים מאוד. אי”ה אנסה .
שבוע טוב
ו- “אחרי החגים” שמח .

1 2 3 7