תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

מנה קלה שמזה כיף להכין. ירקות כתומים שיוצאים רכים רכים ממש נימוחים, ברוטב הטעים יש עדשים למרבה ההפתעה כתומות 🙂 שעושות את הרוטב סמיך וטעים. מנה שווה פשוטה וקלה לכל ארוחה.

4 מנות

כ 25 דקות

מרכיבים:

בצל חתוך
כפית שום כתוש
2 גזרים
בטטה גדולה
כף גדושה עדשים כתומות
כף טחינה
כף סילאן
כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד הזהבה, לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, להוסיף את הגזר לבצל לטיגון של שתי דקות ובנוסף את הבטטה לטגן כדקה.

2. להוסיף עדשים תבלינים, טחינה וסילאן, לכסות במים בערך 2.5 כוסות מים ולבשל כ 20 דקות או עד שכל הירקות רכים לא רכים מאוד, אולי יהיה צורך במעט יותר נוזלים.

20660 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינהתבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

גולשים מכינים וממליצים:

נטע לי : “טעים בטירוף!
הסיר חוסל תוך שעה! ואנחנו רק זוג!”

113
תגובות

  הרשם  
עדכן
רעות

הי ניקי,
הבישול עם מכסה סגור או פתוח?
תודה

מירב

היי ניקי, תודה רבה על המתכון האם הסיר צריך להיות מכוסה בזמן הבישול? חג שמח

לימור

ניקי… כמו תמיד, מתכונים מנצחים !

יצא מעלף ! תודה וחג פורים שמחחחחח 🙂

הילה

בוקר טוב,
האם יש תחליף לסילאן? אולי דבש? באותו מינון?
תודה

לילי

שלום לאלילה שלנו!
הטחינה גולמית?
תודה יקירתי.

גלית

נראה יאמי ביותר. בדיוק יש לי עדשים שתהיתי מה לעשות איתם.
עדשים שלמות זה בסדר? להשרות קודם?

תודה
🙂

גיתית

בוקר טוב
האם את משרה קודם את העדשים?
תודה ויום טוב…