תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

מנה קלה שמזה כיף להכין. ירקות כתומים שיוצאים רכים רכים ממש נימוחים, ברוטב הטעים יש עדשים למרבה ההפתעה כתומות 🙂 שעושות את הרוטב סמיך וטעים. מנה שווה פשוטה וקלה לכל ארוחה.

4 מנות

כ 25 דקות

מרכיבים:

בצל חתוך
כפית שום כתוש
2 גזרים
בטטה גדולה
כף גדושה עדשים כתומות
כף טחינה
כף סילאן
כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד הזהבה, לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, להוסיף את הגזר לבצל לטיגון של שתי דקות ובנוסף את הבטטה לטגן כדקה.

2. להוסיף עדשים תבלינים, טחינה וסילאן, לכסות במים בערך 2.5 כוסות מים ולבשל כ 20 דקות או עד שכל הירקות רכים לא רכים מאוד, אולי יהיה צורך במעט יותר נוזלים.

19881 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינהתבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

גולשים מכינים וממליצים:

נטע לי : “טעים בטירוף!
הסיר חוסל תוך שעה! ואנחנו רק זוג!”

113
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירה

ראשית כל, אציין ואומר שכל פעם אני מופתעת מקלות ההכנה של המתכון שלא בא על חשבון הטעם!
בד”כ אני מ כינה דברים שאני קצת מכירה ובזכותך אני מעזה לבשל אחרת (בהדרכתך כמובן!!!!)
שאלה: נגמר לי הגזר ויש לי רק בטטה זה בסדר?

שיר

היי ניקי,
אפשר להמיר את הבטטה בתפו”א? או שלוותר? 🙁
תודה:)!

טובה

התכוונתי ספרי המתכונים -שמוכרים ומתחדשים כל יומיים

טובה

איזה כיף ככה לחדש ולרענן אין לי מילים
-ספרי המכונים היום כל כך יקרים.. שהם לא בתקציב……….

סמדר

מתכון מנצח. דרך קלה וטעימה לאכול עדשים. הכנתי כבר שלוש פעמים: פעם עם בטטה כמו במתכון, פעם עם דלורית אחת קטנה במקום הבטטה, ופעם כמות כפולה עם בטטה אחת ודלורית אחת, זה השילוב המנצח לטעמי.

יפעת

ב”ה

הי ניקי 🙂
נגמר לי הבצל…. נראה לך שאפשר גם בלי?
כדאי להוסיף קצת שום לטיגון במקום?

תודה רבה!!
שבת שלום 🙂

חיה

ניקי תודה רבה. הגיע אליי ברגע האחרון אורח צמחוני לשבת והוא ממש התענג על התבשיל שהכנתי ב 5 דקות