תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

מנה קלה שמזה כיף להכין. ירקות כתומים שיוצאים רכים רכים ממש נימוחים, ברוטב הטעים יש עדשים למרבה ההפתעה כתומות 🙂 שעושות את הרוטב סמיך וטעים. מנה שווה פשוטה וקלה לכל ארוחה.

4 מנות

כ 25 דקות

מרכיבים:

בצל חתוך
כפית שום כתוש
2 גזרים
בטטה גדולה
כף גדושה עדשים כתומות
כף טחינה
כף סילאן
כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד הזהבה, לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, להוסיף את הגזר לבצל לטיגון של שתי דקות ובנוסף את הבטטה לטגן כדקה.

2. להוסיף עדשים תבלינים, טחינה וסילאן, לכסות במים בערך 2.5 כוסות מים ולבשל כ 20 דקות או עד שכל הירקות רכים לא רכים מאוד, אולי יהיה צורך במעט יותר נוזלים.

19883 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינהתבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

גולשים מכינים וממליצים:

נטע לי : “טעים בטירוף!
הסיר חוסל תוך שעה! ואנחנו רק זוג!”

113
תגובות

  הרשם  
עדכן
הדס

ניקי, אחלה מתכונים…. מצאתי המון מה לבשל… אין לי לא דבש ולא סילאן, האם אפשר לוותר?

רחלי

והטחינה גולמית?

רחלי

ניקי מתאים להוסיף רצועות חזה עוף למתכון?

tal

ניקי, יצא מעולה!!
הוספתי עוד עדשים 2-3 כפות.

תמר

בוקר טוב ניקי,
התבשיל יתאים לדעתך לתינוקת בת 11 חודש?

תודה!

גילי

הי ניקי! כתבת שהמתכון לכ-4 מנות. בשביל 8 מנות – פשוט להכפיל הכמויות המופיעות במתכון (כולל הגזר והבטטה)? תודה 🙂

רחלי

היי ניקי
האם אפשר להחליף את הגזרים בחציל?
האם זה אותו זמן בישול בסיר?
תודה