תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

מנה קלה שמזה כיף להכין. ירקות כתומים שיוצאים רכים רכים ממש נימוחים, ברוטב הטעים יש עדשים למרבה ההפתעה כתומות 🙂 שעושות את הרוטב סמיך וטעים. מנה שווה פשוטה וקלה לכל ארוחה.

4 מנות

כ 25 דקות

מרכיבים:

בצל חתוך
כפית שום כתוש
2 גזרים
בטטה גדולה
כף גדושה עדשים כתומות
כף טחינה
כף סילאן
כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד הזהבה, לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, להוסיף את הגזר לבצל לטיגון של שתי דקות ובנוסף את הבטטה לטגן כדקה.

2. להוסיף עדשים תבלינים, טחינה וסילאן, לכסות במים בערך 2.5 כוסות מים ולבשל כ 20 דקות או עד שכל הירקות רכים לא רכים מאוד, אולי יהיה צורך במעט יותר נוזלים.

22313 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינהתבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

גולשים מכינים וממליצים:

נטע לי : “טעים בטירוף!
הסיר חוסל תוך שעה! ואנחנו רק זוג!”

113
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרון

היי ניקי יקרה,
מתכון שנראה נפלא ,עשית לי חשק להכין,
רק רציתי לדעת, מהי השכבה הלבנה הגדולה,שמעל הירקות והעדשים ,
בתמונה השביעית?
(בתמונה שאחרי שהוספת את עדשים ?)

הילה

הי ניקי,
שתי שאלות:
1. שמגיע לרתיחה, להנמיך את האש?
2. המים אמורים להתאדות אחרי 20 דקות?
תודה רבה

שגיא

יש צורך להשרות את העדשים?

חן

היי ניקי, האם לבשל עם
מכסה?

לאה

היי מתוקה,
איזה כיף לי, תודה ושבת שלום:):):)
מעריכה אותך מאוד.

לאה

היי ניקי יקירתי,
הכנתי עכשיו לשבת, מתכון טעים טעים מעולה וגם בריא.
כרגיל, ריחות מתכונייך ממלאים את ביתנו בסופש וכמובן גם במהלך השבוע.
את בליבינו.
שבת שלום וסופש מקסים לך ולמשפחתך 🙂

לילך

ניקי יקרה,
נכנסתי במיוחד לכתוב שהמתכון הזה ממש מעדן! הייתי צריכה למצוא משהו בלי פלפלים עגבניות ועוד כמה איסורים ומצאתי את זה. הוספתי עוד קצת עדשים כתומים וזה הולך נהדר עם אורז לבן וממש ממש טעים.
שבת שלום,
לילך