קינואה עם ירקות כתומים
תכירו את המתכון הכי טוב שלי ואם עדיין לא התחברתם לקינואה זה בדיוק הזמן להתחיל להתמכר למעדן הבריא הזה מלא בחלבון ובריא אופציה נהדרת לארוחת צהריים ואותו זמן הכנה כמו אורז כלומר קלי קלות.
רק הרבה יותר בריא מאורז ולפני שאתם בורחים קינואה טעימה ברמות וכל הסוד זה להכין אותה נכון כולל טיפ שבלעדיו אי אפשר להכין את הקינואה, סעיף 1 לרשותכם.
3 מנות
מרכיבים:
בצל בינוני חתוך קטן
כוס קינואה
שליש כוס אטריות דקיקות למרק
כוס וחצי מים רותחים
200 ג' דלעת חתוכה לקוביות קטנות / מגורדת
בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות / מגורדת
2 גזרים מגורדים
כף דבש / סילאן
כפית שטוחה מלח / כף א. מרק
רבע כפית פלפל שחור
הכנות:
1. הדבר הכי חשוב בקינואה זאת ההשריה אל תוותרו על השלב הזה הוא חשוב מאוד לכן לשים את הקינואה בקערה לכסות עם שפע של מים 30 דקות לסנן את שאריות המים וביי ביי למרירות.
2. לחמם סיר קטן עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן את הירקות כ 5 דקות אש בינונית מידי פעם לערבב.
3. תוך כדי שהירקות על האש לחמם מחבת עם 4 כפות שמן לטגן את האטריות עד שהן מזהיבות – משחימות ולהוריד מהאש.
4. להוסיף לסיר את הקינואה לערבב עם הירקות להוסיף אטריות דבש מים רותחים ומלח פלפל, לכסות להנמיך את האש כמו לאורז ולבשל 18 דקות להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.
5. לפתוח ובעדינות לערבב עם מזלג.