איך מכינים אורז לבן שיוצא אחד אחד ?
כמה שזה פשוט להכין אורז נכון ? אני חושבת ככה בכל אופן אבל הרבה אנשים לא מצליחים להכין אורז ואני מקבלת מידי פעם הודעות שאני אסביר בפירוט איך אני מכינה אורז לבן אז יאללה מתחילים.
5 מנות
מרכיבים:
2 כוסות אורז פרסי / יסמין
4 כפות שמן
3 כוסות מים מהברז
2 כפיות שטוחות מלח
הכנות:
1. לבחור מחבת / סיר שיש מכסה שמתאים אליו בדיוק, נורא מבאס שצריך לכסות את האורז פתאום מגלים שאין מכסה מתאים. לחמם את המחבת להוסיף את השמן ולהוסיף את האורז להקפיץ פעם פעמיים שהשמן יכסה את כל הגרגירים.
2. להוסיף את המים ואת המלח מעט לערבב לא יותר מידי להרתיח כלומר לראות בועות בגודל בינוני ואז לכסות ולהנמיך את האש להכי נמוכה.
3. לבשל 18 דקות בדיוק לכבות את האש ולהשאיר סגור עוד 10 דקות גם קצת יותר לא נורא.
4. לפתוח ולערבב עם מזלג.עי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!
אני מאוד אוהבת להשתמש ביסמין או באורז פרסי שניהם יוצאים נהדר.
אני לא שוטפת את האורז אני יודעת שיש כאלה שכן אני לא חושבת שצריך.
האורז מוקפץ בשמן
להוסיף את המים ומי ברז זה מספיק לא רותחים לא חמים מי ברז רגילים.
להוסיף את המלח בדרך כלל כפית שטוחה על כוס אורז להרתיח לראות שיש בועות ואז לכסות
ברגע שהאורז מוכן כך הוא נראה
מוגש
גולשים מכינים וממליצים:
רותי : "עשיתי בדיוק כמו שכתבת ופעם ראשונה שאורז פרסי יצא לי מושלםםם! עשית לי את היום!!!"
נופר : "מדהים!!
בזכותך למדתי להכין אורז שיוצא אחד אחד!"