יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים לתשעה באב תוספות

תפוחי אדמה בתנור קריספי

12 פברואר 2014
(Visited 107,572 times, 23 visits today)

תפוחי אדמה בתנור קריספי

תפוחי אדמה טעימים טעימים כאלה שהילדים לא יכולים לעמוד בפניהם תתכוננו לקבל הרבה מחמאות כי זה המתכון לתפוחי אדמה מושלמים להתמכר אליהם.

4 מנות

מרכיבים:

5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
כף א. מרק בצל
כף א. מרק עוף
כפית פפריקה
כפית חרדל
2 כפות שמן זית
3 כפות מים פושרים
פלפל שחור גרוס
מלח
2 – 3 כפות פירורי לחם

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. לחלוט כ 5 – 6 דקות את תפוחי האדמה במים מומלחים הם מעט מתרככים, לצנן.

2. לערבב את כל המצרכים ולתבל את התפוחי האדמה מעל לפזר פירורי הלחם.

3. לאפות ב 180 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים כ 30 דקות.

שאלות ותשובות:

חייבים את האבקת מרק בצל ? לא
אפשר בלי אבקת מרק ? כן
כמה מלח ? כפית
מה זה לחלוט ? לבשל את התפוחי אדמה במים רותחים מומלחים במשך כמה דקות
חייבים לחלוט את התפוחי אדמה ? רצוי מאוד לא לוותר, מקצר משמעותית את זמן האפייה
איזה מים ? מי ברז
ניתן להקפיא ? לא
הצעה להכנה מראש : לחלוט את התפוחי אדמה מראש ואז אין בעיה להשאיר במקרר גם 24 שעות
אני לא אוהבת חרדל אפשר בלי ? כן
חרדל דיז’ון הולך ? לא חרדל רגיל
בדיוק נגמר לי שמן הזית – שמן קנולה אותה כמות
ניקי בא לי בטטות יש מצב ? אין בעיה, תורידי שני תפוחי אדמה  ותוסיפי בטטה
צריך לחלוט ? אין צורך, לחתוך לקוביות קטנות את הבטטה
איך יודעים שהתפוחי אדמה התרככו ? עם סכין חד שהוא נכנס טיפה לתפוח אדמה.
מה היית מגישה עם זה ?  נתחי עוף
יש הצעה לילדים ?
בוודאי
אפשר להכין על האש ? לא
איזה פירורי לחם ? רגילים, אני משתמשת במוזהבים
מה המשקל של התפוחי אדמה ? קילו

תפוחי אדמה בתנור קריספיתפוחי אדמה בתנור קריספי

גולשים מכינים וממליצים:

הדס : “הייתי חייבת לפרגן, כי זה יצא ממש טעים 🙂 הייתי סקפטית, כי אני לא אוהבת חרדל, אבל המליצו לי על המתכון ואמרתי שאני אנסה אותו בלי לשנות, והוא פשוט חוסל!”

ענתי : “עוד מתכון מנצח! הילדים התאהבו והגדול בן חמש אמר: אמא זה התפוח אדמה הכי טעים שאכלתי בחיים! זה יותר טעים מצ’יפס!
תודה :)”

מישי : “מתכון מדהים וקל להכנה. בעלי והילדים לא מפסיקים לבקש שאכין את התפוחי אדמה האלה… הכל מתחסל. טעים מאוד!!! תודה רבה.”

הרשם
עדכן
220 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי, כאוהדת מושבעת של התבשילים שלך, רציתי פעם לברר. לחלוט תופחי אדמה 5-6 דק’ זה אומר שאני מרתיחה מים, מכניסה את תפוחי האדמה, מחכה לרתיחה נוספת ואז סופרת 5-6 דק’ , או מיד עם הכנסת תפו”א למים מתחילה הספירה?
תודה

היי רציתי לשאול מה יקרה אם אוותר על הפירורי לחם אבא שלי חולה צליאק

היי ניקי,
אפשר לא לשים חרדל או לשים משהו במקום?

בתמונה תפוחי האדמה לא נראים חתוכים כקוביות אלא יותר כצ’יפס עבה

היי ניקי…
בטעות תפוחי האדמה נהיו רכים יותר ממה שתכננתי.. הלך לי המתכון או שלא נורא? בתנור זה יתייצב?…

רציתי לדעת האם אופים את תפוחי האדמה עם הפורירים בתנור עם נייר כסף שסוגר את התבנית או בלי?

ראיתי שכתבת בשאלות שחרדל דזו לא הולך. למה? הטעם שונה משמעותית?