כרובית בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

כרובית בתנור

אחד המתכונים הכי קלים לכרובית שלא נאמר אחד הטעימים.
בישול קצר במים לתבל ומשם לתנור אתם עומדים ללקק ת’אצבעות.
בלי טיגון בכלל הכי פשוט שיש והתוצאה כרובית מושלמת אפויה. זהובה ופריכה, איך אפשר לעמוד בפני השילוב הזה ?
אני מוצאת את עצמי לוקחת ישירות מהתבנית. מתכון חובה בכל בית קלות ההכנה הטעמים הנהדרים, כמה דקות התעסקות ואני נותנת לתנור לעשות את שאר העבודה, אני אגיע בהמשך לנשנש מידי פעם 🙂

מרכיבים:

כרובית
120 מ”ל שמן זית / קנולה (חצי כוס)
כפית שטוחה פפריקה
שליש כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

כף חומץ

הכנות:

    1. 1. לפרק את הכרובית לפרחים, להרתיח מים עם כף חומץ להוסיף את פרחי הכרובית ולבשל 10 דקות, לסנן ולקרר.
  1. 2. לחמם תנור ל 180 מעלות

3. לערבב שמן זית פפריקה כורכום ופלפל, לטבול את פרחי הכרובית ולהניח על נייר אפייה בתבנית, לפזר מלח להכניס לתנור ולאפות כ 40 דקות.

431330 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כרובית בתנורכרובית בתנורכרובית בתנור

כרובית בתנורכרובית בתנורכרובית בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

סמירה : “באתי עם עידכון. הכנתי את הכרובית וזה יוצא טעיםםם!ומה שחשוב לא רק אני אהבתי אותה, אלא גם בעלי וגם הבנות!”

יעל : “שוב שיחקת אותה עם מתכון מעולה, בריא, טעים וקל מאוד להכנה! שאפו!”

הגר : “יצא טעים! לא מפסיקה לנשנש ויש זמן עד ארוחת צהריים :)”

מירוש : “כמה פשוט, ככה טעים!”

104
תגובות

  הרשם  
עדכן
עינת

בוקר טוב ניקי

עכשיו מכינה את המתכון פעם שנייה טעים מאוד

האם זה משנה לכסות עם המכסה בכשמבשלת את הכרובית ?

והאם צריך להוריד עם סכין את החלק העליון הלבן של הכרובית כמו שאמא שלי אומרת האם זה באמת הכרחי מבחינת בריאות ידוע לך?

עינת

ודבר נוסף האם אפשרי במקום שמן הזית להשתמש פה בשמן קוקוס או שמן שומשום לתערובת וכן למריחת נייר האפייה ?

עינת

היי ניקי

אתר שימושי ומעניין

לגבי המתכון הזה האם לפזר מלח על הכרובית בנוסף לכפית המלח בתערובת?

או המלח בתערובת נועד לזה?

ציפקה

ערב טוב,
אני משתמשת בכרובית קפואה(סנפרוסט וכד’) ההקפאה הופכת אותה לרכה ומעט סמרטוטית. האם לוותר על החליטה, או להפחית מזמן האפיה. בגלל שהיא כבר חצי מרוככת??

אדיס

מתכון מעולה!
הכנתי עם פפריקה חריפה ובעלי נהנה מכל ביס.

רונית

הי ניקי, שבת שלום!
שאלה קטנה, אפשר להוסיף למגש מעט פרחי ברוקולי (סנפרוסט, מופשר)?

מלה בצלאל

הי ניקי
יצא נהדר.
משלשת כמויות…
לא הגענו לטחינה….

תודה ושבת שלום
מלה