תחתיות ארטישוק בלימון ושום
לכל אחד יש בהקפאה תחתיות ארטישוק ואני רוצה לגלות לכם סוד לא חייבים למלא אותן יש דברים יותר פשוטים ולא פחות טעימים אבל קלות ההכנה קונה אותי כל פעם מחדש זה ירק נפלא לבישול.
אני אוהבת להכין אותן ברוטב חריף עם תפוחי אדמה זיתים ולימון תוספת מעולה לארוחה חמיצות מתיקות מרקמים שונים קצת שינוי מהאורז והתפוחי אדמה אפויים פשוט פשוט אבל מנצח כל פעם מחדש.
3 מנות
מרכיבים:
10 תחתיות ארטישוק (קפוא)
בצל בינוני חתוך לקוביות
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
כוס זיתים מגולענים (אפשר גם יותר)
5 – 6 שיני שום קצוצות
פלפל חריף חתוך לטבעות
מיץ מחצי לימון
2 כוסות מים
כף רסק עגבניות
תבלינים:
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
3/4 כפית סוכר
שלושת רבעי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח מים לחלוט את הזיתים 10 – 15 דקות לחזור על הפעולה עוד פעמיים.
2. לחמם מחבת רחבה עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל בסבלנות עד שמזהיב להוסיף את שיני השום להמשיך לטגן עד שהן מזהיבות קלות.
2. להוסיף את תפוחי האדמה לערבב להוסיף זיתים פלפל חריף, סוכר תבלינים ומים.
3.להרתיח להוסיף תפוחי אדמה לבשל כ 15 דקות להוסיף את תחתיות הארטישוק מיץ לימון לכסות אש בינונית עוד 40 דקות לקראת סיום לבדוק טעמים.