יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לפסח מתכונים לתשעה באב תוספות

כרובית אפויה עם עגבניות

29 יוני 2014
(Visited 6,145 times, 1 visits today)
כרובית אפויה עם עגבניות

כרובית אפויה עם עגבניות

זאת בסך הכל כרובית וזה ירק מופלא כל כך פשוט להכין אותו ואיזה טעים הוא, עכשיו תדמיינו אותו עם טחינה טובה ברור שהכוונה ל טחינה ביתית, מוגשת עם עגבניות קלויות, מלח פלפל וזה כל הסיפור הטעים, לא צריך הרבה בשביל להנות בחיים…

מרכיבים:

כרובית חתוכה לפרחים
כ 20 עגבניות שרי חצויות
טחינה ביתית
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחלוט את פרחי הכרובית כשתי דקות במים רותחים ולסנן.

2. לסדר את הפרחים והעגבניות בתבנית לפלפל ולהמליח להזליף שמן זית לאפות ב 180 מעלות עד שהכרובית רכה.

3. לפני ההגשה להזליף טחינה.

שאלות ותשובות:

אפשר להכין יותר פשוט ? בטח לוותר על הטחינה והעגבניות ולאפות את הכרובית עד שהיא רכה, מעולה!
אין לי עגבניות שרי – תכיני בלי
טחינה גולמית ? לא טחינה שמכינים בבית
אפשר להכין מראש ? כן ואת הטחינה לפני ההגשה
איך מחממים ? על 180 מעלות כ 15 דקות
אפשר לאכול קר ? עניין של טעם לדעתי כן או בטמפרטורת החדר
מה מגישים ליד ? פרגיות במחבת או עוף עם עדשים

כרובית אפויה עם עגבניות כרובית אפויה עם עגבניות כרובית אפויה עם עגבניות

הרשם
עדכן
23 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר להשתמש בכרובית קפואה? ואם כן לשנות משהו בהכנה?

ניקילה
נראה מצויין!!! אפשר להכין את זה בשישי ואז לחמם על הפלטה בערב? ייצא טעים?

הי ניקי ושבת שלום את כזו מדהימה… שאלה קטנה כמה זמן זה בערך בתנור? סדר גודל?

ממליצה על אפיה של הכרובית והעגבניות יחד עם הטחינה.
“סניית כרובית”
אפשר לחסוך זמן תנור אם מבשלים את הכרובית קצת יותר,
בינתיים פורסים עגבניות (רגילות, בשלות) על תחתית התבנית ומפזרים,מלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית ושום חתוך גס. את התבנית מכניסים לתנור.
כשהכרובית מתרככת אבל לא יותר מדי, מסננים,חותכים לחתיכות גסות , מתבלים
ומפזרים מעל לעגבניות.
מכינים טחינה דלילה,עם תיבול רגיל (שום,לימון,פטרוזיליה,מלח ופלפל לבן)
ויוצקים על הכל.
מכניסים לתנור ואופים עד שהטחינה נספגת ומתקשה.
מי שרוצה ממש להתפנק, יכול לאפות את הכרובית עד השחמה,לפני שיוצקים את הטחינה.. אבל זה מעדן גם בלי ההשחמה.

הכנתי אתמול את המתכון הזה עם עגבניות רגילות. היה מעולה

נשמע מעוולה
אפםשר להחליף את הגבניות בחצילים או בירק אחר?

ניקי יקרה, המתכון הזה מושלם ומהווה פתרון למנת ירקות. בהעדר מספיק עגבניות שרי אדומות הוספתי קצת צהובות וגם כמה פלפלונים קטנים אדומים (לא חריפים). יצא טעים, צבעוני ומשגע. כרגיל, איך עליך. תודה.