יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכונים טבעוניים תוספות

מג’דרה מתכון

20 יולי 2014
(Visited 71,867 times, 14 visits today)
מג'דרה מתכון

מג'דרה מתכון

תוספת מושלמת כמעט לכל מה שתירצו, הרבה בצל מטוגן זה נותן יופי של טעם, הכל מתבשל יחד עם האורז והעדשים, הטעמים מתחברים לפעמים אפילו לא צריך להגיש משהו ליד זה טעים מאוד כך.

4 – 5 מנות

כ 30 דקות לא כולל השרייה

מרכיבים:

בצל גדול קצוץ
כוס עדשים שחורות
כוס וחצי אורז
שתיים וחצי כוסות מים
כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעה, להרתיח מים ולבשל את העדשים כ 20 דקות, לסנן.

*2. לטגן את הבצל להוסיף את האורז, תבלינים, עדשים ומים להרתיח להנמיך ולכסות לבשל 18 דקות, להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

מג'דרה מתכון

גולשים מכינים וממליצים:

דגנית : “ניקי תודה.
יצא נהדר!”

שלומית : “מתכון אליפות! יצא טעים ביותר. פעם ראשונה שיוצאת לי מג’דרה מוצלחת!! המתכון מייד נכנס למחברת המתכונים שלי.”

הרשם
עדכן
282 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הכנתי מאורז מלא עיגולים. שמתי לכוס וחצי אורז שלוש וחצי כוסות מים יצא טעים מאוד

היי ניקי, הילדים לא אוהבים בצל.. לוותר על המתכון או לוותר על הבצל במתכון?

הכנתי את המתכון אבל יצא לי ממש דביק, מה לעשות בכדי שהאורז יצא יותר יבש ולא עיסתי?

הי, ניקי.
יש לי עדשים שחורות בלוגה ויש עדשים ירוקות. מה מומלץ?

המנה יצאה יבשה… איך אפשר לשפר עכשיו ? מה צריך לעשות פעם הבאה ?

היי ניקי
אני רוצה יותר עדשים עם האורז, כוס וחצי עדשים עם כוס וחצי אורז.
איך לשנות את שאר הכמויות?

את העדשים לבשל באש גבוהה או נמוכה?