יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב תוספות

אורז אדום מלא עם גזר

30 יולי 2014
(Visited 9,258 times, 1 visits today)
אורז אדום מלא עם גזר

אורז אדום מלא עם גזר

האורז הזה נהדר, ברגע שמתחילים לבשל אורז מלא קשה לחזור לאורז רגיל הטעמים נהדרים ואין שום דבר רע בקצת בריאות נכון ?  ההכנה באמת פשוטה לא משהו שצריך להסתבך איתו ומקבלים יופי של תוצאה אורז נהדר שמתחסל במהירות נהדר לילדים.

5 מנות

מרכיבים:

כוס אורז אדום מלא
2 גזרים
2 כוסות מים
כף גדושה סילאן
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

הכנות:

1. לקלף את הגזרים ולחתוך לקוביות קטנות, לשים במחבת חמה 3 כפות שמן לטגן את הגזר כשתי דקות מידי פעם לערבב.

2. להרתיח מים בקומקום, להוסיף את האורז, סילאן והמלח לגזר להוסיף את המים ולהרתיח שוב.

3. לכסות להנמיך את האש לבשל 45 דקות, להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.

הוגש עם תפוחי אדמה ובטטות אפויים, מרק פטריות וגריסים, פטריות ממולאות בשר,  צלי בקר חריף

הרשם
עדכן
60 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, אני רוצה לבשל את האורז הזה בנוסף לגזר עם חציל, כרוב, ובצל . תוכלי להגיד לי בבקשה את תהליך הבישול לפי הסדר בבקשה?

ניקי שלוםהאם היה צורך להשרות את האורז במים רותחים ?מיתר התגובות אני מבינה שכן, אבל זה לא כתוב מפורשות במתכון.בקיצור עשיתי בלי להשרות – איך אוכל לתקן?תודה

הי ניקי. זוכרת שפעם היה במתכון גם אפונה וגם שהיתה השריה לאורז לפני הבישול. אין צורך בהשריה?

היי ניקי אפשר לוותר לגמרי על הסילאן?

נראה כאילו חסרים במתכון המים.
כמה מים ומתי לשים אותם ?

אני לא רואה אטריות במרכיבים… למה יש תגובות על איטריות?

היי ניקי,
איך אפשר להכין את המתכון עם אורז רגיל?
(לא להשרות במים? ולשים 1.5 כוסות מים?)

תודה רבה:]