מג'דרה בורגול
אז בא לי לשנות את המתכון הרגיל של המג'דרה, מי אמר שחייבים אורז ? בורגול לא פחות טעים. יש כאן תוספת מעולה מתאימה לכל ארוחה וליד כל בשר. ואם לא מתחשק לי בשר היא טעימה מאוד בפני עצמה.
4 מנות
מרכיבים:
שליש כוס עדשים ירוקות / שחורות
כוס בורגול גס
כוס מים
בצל
2 שיני שום
שליש כפית כמון
כף פטרוזיליה קצוצה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להשרות את העדשים כשעה ולסנן.
2. להרתיח סיר עם מים לבשל את העדשים כ 30 דקות, לסנן ולשמור את הנוזלים.
3. לחמם סיר עם 2 כפות שמן לחצות ולפרוס את הבצל דק לטגן עד שמזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון. בסוף להוציא מהסיר 2 כפות בצל מטוגן ולשמור בצד.
4. לבצל במחבת להוסיף את העדשים להקפיץ כדקה להוסיף את הבורגול כוס מים וכוס מימי העדשים, להוסיף את התבלינים להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 15 דקות להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.
5. להעביר לצלחת הגשה לפזר מעל את הבצל המגון שנותר ואת הפטרוזיליה הקצוצה.
כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יום מראש, את הבורגול אין צורך להשרות מראש.
גולשים מכינים וממליצים:
תמי : "בד"כ לא מחבבת מידי אוכל בריא.
אבל זה, פשוט טעיממממם!
נוסף למועדפים:)"