מג’דרה בורגול

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מג'דרה בורגול

מג'דרה בורגול

אז בא לי לשנות את המתכון הרגיל של המג’דרה, מי אמר שחייבים אורז ? בורגול לא פחות טעים. יש כאן תוספת מעולה מתאימה לכל ארוחה וליד כל בשר. ואם לא מתחשק לי בשר היא טעימה מאוד בפני עצמה.

4 מנות

מרכיבים:

שליש כוס עדשים ירוקות / שחורות
כוס בורגול גס
כוס מים
בצל
2 שיני שום
שליש כפית כמון
כף פטרוזיליה קצוצה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעה ולסנן.

2. להרתיח סיר עם מים לבשל את העדשים כ 30 דקות, לסנן ולשמור את הנוזלים.

3. לחמם סיר עם 2 כפות שמן לחצות ולפרוס את הבצל דק לטגן עד שמזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון. בסוף להוציא מהסיר 2 כפות בצל מטוגן ולשמור בצד.

4. לבצל במחבת להוסיף את העדשים להקפיץ כדקה להוסיף את הבורגול כוס מים וכוס מימי העדשים, להוסיף את התבלינים להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 15 דקות להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.

5. להעביר לצלחת הגשה לפזר מעל את הבצל המגון שנותר ואת הפטרוזיליה הקצוצה.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יום מראש, את הבורגול אין צורך להשרות מראש.

14746 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מג'דרה בורגולמג'דרה בורגול
מרק פטריות וגריסיםמג'דרה בורגול

גולשים מכינים וממליצים:

תמי : “בד”כ לא מחבבת מידי אוכל בריא.
אבל זה, פשוט טעיממממם!
נוסף למועדפים:)”

73
תגובות

  הרשם  
עדכן
רינת

היי ניקי! תודה על מתכונים נהדרים..
רציתי לשאול, בטעות השרתי כוס עדשים ירוקות.. ויש צורך רק בשליש כוס.
ניתן לדעתך לשמור את השאר במקרר/ במקפיא?

חן

הי האם יש דרך פשוטה יותר בה אפשר לבשל את הבורגול והעדשים יחד בסיר מהתחלה?

אידה

היי ניקי. איך מכינים בורגול ללא תוספות ? תודה רבה

חווה

הי ניקי,
אין לי זמן להשרות את העדשים במים, זה קריטי?

רונית

הי ניקי יקרה, שאלת סקרנות. מדוע לא לעשות שימוש רק במים של הבישול?

רחל

מי עדשים ? מי ההשריה או מי הבישול ?

1 3 4 5