מג’דרה בורגול

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מג'דרה בורגול

מג'דרה בורגול

אז בא לי לשנות את המתכון הרגיל של המג’דרה, מי אמר שחייבים אורז ? בורגול לא פחות טעים. יש כאן תוספת מעולה מתאימה לכל ארוחה וליד כל בשר. ואם לא מתחשק לי בשר היא טעימה מאוד בפני עצמה.

4 מנות

מרכיבים:

שליש כוס עדשים ירוקות / שחורות
כוס בורגול גס
כוס מים
בצל
2 שיני שום
שליש כפית כמון
כף פטרוזיליה קצוצה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעה ולסנן.

2. להרתיח סיר עם מים לבשל את העדשים כ 30 דקות, לסנן ולשמור את הנוזלים.

3. לחמם סיר עם 2 כפות שמן לחצות ולפרוס את הבצל דק לטגן עד שמזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף לטיגון. בסוף להוציא מהסיר 2 כפות בצל מטוגן ולשמור בצד.

4. לבצל במחבת להוסיף את העדשים להקפיץ כדקה להוסיף את הבורגול כוס מים וכוס מימי העדשים, להוסיף את התבלינים להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 15 דקות להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.

5. להעביר לצלחת הגשה לפזר מעל את הבצל המגון שנותר ואת הפטרוזיליה הקצוצה.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יום מראש, את הבורגול אין צורך להשרות מראש.

11380 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מג'דרה בורגולמג'דרה בורגול
מרק פטריות וגריסיםמג'דרה בורגול

גולשים מכינים וממליצים:

תמי : “בד”כ לא מחבבת מידי אוכל בריא.
אבל זה, פשוט טעיממממם!
נוסף למועדפים:)”

60
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרה

בוקר טוב. אם משתמשים בעדשים שכבר מבושלות (סנפרוסט, טעם הטבע) איזו כמות מתאימה?
תודה רבה, שרה

shimrit

היי ניקי, תודה רבה על מתכונים נפלאים. האם אפשר להוסיף חציל ופטריות עם הבמיה? זה מתאים בטעמים?
תודה רבה

מאיה

צריך לבשל את הבורגול לפני? ואם כן, איך? פעם ראשונה מכינה בורגול..

מאיה

היי ניקי..אפשר להכין עם קוסקוס במקום בורגול?

אביגיל

הי ניקי,
יצא לטעום מג׳דרה עם בהרט שהיה מצוין. האם מתאים להוסיף כאן? אם כן כמה והאם זה במקום או בנוסף לכמון?
תודה, אביגיל.

ורד

הי נייקי יקרה
שטפתי ובישלתי חצי שיעה כוס מלאה עדשים ירוקות
כמה בורגול את ממליצה לי לשים ומה לשנות בתיבול ?
אין לי בעיה שתצא כמות גדולה יותר כי יזה נייגמר
תודה רבה

ענתי

היי ניקי!
יש לי עדשים שחורות קטנות, האם צריך להשרות אותן? האם להשתמש באותה כמות מים לבישול?
תודה