שעועית ירוקה מוקפצת
פחות מ 10 דקות על השעון וזה מוגש לשולחן, אחת התוספות הכי מהירות שהכנתי ואחת הטעימות כלום עבודה וזה נותן תוצאה נהדרת. אני באופן קבוע מחזיקה את השעועית הזאת בהקפאה זה נותן לי תוספת נהדרת מתי שאני רוצה.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
800 ג' שעועית ירוקה עדינה
5 שיני שום
2 כפות דבש
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
- 1. במידה והשעועית קפואה ואין סבלנות להמתין להפשרה להרתיח סיר עם מים לבשל את השעועית שתי דקות ולסנן.
2. לפרוס את השום לפרוסות, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את השום כדקה, להוסיף את השעועית להקפיץ כשלוש דקות, להוסיף את שאר המצרכים להקפיץ כדקה ולהוריד מהאש.
הוגש עם שניצלונים בשומשום וצ'יפס אפוי
כדאי לדעת ש…
אם מפשירים אפשר לדלג על שלב 1, חשוב לבשל את השעועית עד פריכות כלומר שלא תיהיה רכה לגמרי אלא שתישאר במרקם נגיס. אפשר להשתמש בשעועית צהובה או לערבב. זאת אחת התוספות הכי מהירות שיש אין מה להכין אותה מראש.
אני מתייחסת לשעועית עצמה כירק חינמי ובודקת בעיקר את חומרי הרוטב. בכל המתכון כולו יש יחידת אנרגיה אחת בלבד! (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
תוספת ירק מעולה ומהירה לצהריים, לאירוח או כנישנוש חופשי בין הארוחות.
גולשים מכינים וממליצים:
שבי : "ניקי היקרה!!
מלא זמן לא כתבתי אבל לא מפסיקה להנות מהאתר והמתכונים המדהימים שלך אחד אחד!!
אני נכנסת למטבח וישר חושבת "ניקי"
את אלופה כל מתכון יותר שווה מהשני…
אני נפעמת שגם מתכון שאת קוראת לו "מתכון מהיר" יוצא ככ טעיים!!!
תודה על הכל!!!! מעריכה מאד, שבי."
גל : "חיפשתי מה לנשנש תוך כדי שאני לומדת למבחן. רציתי משהו מהיר. פתחתי את המקפיא ומתוך הכלום הציצה שקית של שעועית ירוקה. חיפשתי מתכון שיהיה גם מהר וגם טעים וכמובן שבתור התחלה נכנסתי לאתר שלך…
אחרי 10 דקות מוכן, כבר אכלתי 2 קערות…
אני, הבטן ההריונית שלי והגוזל מודים לך!
טעים טעים טעים!!"
ענת : "זה המתכון הקבוע שלנו כל שבת! קליל להכנה וטעים מאד!
תודה!!"