יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לשמירת המשקל מתכונים לתשעה באב תוספות

שעועית ירוקה מוקפצת

4 פברואר 2015
(Visited 144,641 times, 37 visits today)

שעועית ירוקה מוקפצת

פחות מ 10 דקות על השעון וזה מוגש לשולחן, אחת התוספות הכי מהירות שהכנתי ואחת הטעימות כלום עבודה וזה נותן תוצאה נהדרת. אני באופן קבוע מחזיקה את השעועית הזאת בהקפאה זה נותן לי תוספת נהדרת מתי שאני רוצה.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

800 ג’ שעועית ירוקה עדינה
5 שיני שום
2 כפות דבש
כף רוטב צ’ילי מתוק
כפית רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

הכנות:

  1. 1. במידה והשעועית קפואה ואין סבלנות להמתין להפשרה להרתיח סיר עם מים לבשל את השעועית שתי דקות ולסנן.

2. לפרוס את השום לפרוסות, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את השום כדקה, להוסיף את השעועית להקפיץ כשלוש דקות, להוסיף את שאר המצרכים להקפיץ כדקה ולהוריד מהאש.

Quick Green Beans

הוגש עם שניצלונים בשומשום וצ’יפס אפוי

כדאי לדעת ש…
אם מפשירים אפשר לדלג על שלב 1, חשוב לבשל את השעועית עד פריכות כלומר שלא תיהיה רכה לגמרי אלא שתישאר במרקם נגיס. אפשר להשתמש בשעועית צהובה או לערבב. זאת אחת התוספות הכי מהירות שיש אין מה להכין אותה מראש.

השעועית הירוקה והצהובה היא הפאסטפוד של הקטניות.
גרגירי השעועית עוד לא הספיקו לגדול ולהבשיל ונקטפו צעירים כאשר הם עדיין בתרמיל.
לכן אנו מחשיבים אותם מבחינה תזונתית כירק ולא כקטניה.
השעועית הירוקה עשירה בחומר הצבע לוטאין ובטא קרוטן שחשובים לנו לבריאות העיניים והלב ומסייעים במניעת מחלות. היא מכילה כמויות יפות של ויטמין C, K, סידן, מגנזיום וחומצה פולית. בשעועית הצהובה יש אפילו כמות כפולה של ברזל מאשר בשעועית הירוקה ולכן כדאי לשלב גם אותה במתכון.
הירק הקפוא עובר חליטה קצרה שלא פוגעת בויטמינים והמינרלים ומשאירה אותם יעילים ופעילים.
בנוסף, השעועית מלאה בסיבים תזונתיים שעוזרים לנו לעיכול תקין ולהפחתת ספיגה של חומרים כמו כולסטרול וסוכר בגוף.
אני מתייחסת לשעועית עצמה כירק חינמי ובודקת בעיקר את חומרי הרוטב. בכל המתכון כולו יש יחידת אנרגיה אחת בלבד! (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
תוספת ירק מעולה ומהירה לצהריים, לאירוח או כנישנוש חופשי בין הארוחות.

שעועית ירוקה מוקפצתשעועית ירוקה מוקפצת

גולשים מכינים וממליצים:

שבי : “ניקי היקרה!!
מלא זמן לא כתבתי אבל לא מפסיקה להנות מהאתר והמתכונים המדהימים שלך אחד אחד!!
אני נכנסת למטבח וישר חושבת “ניקי”
את אלופה כל מתכון יותר שווה מהשני…
אני נפעמת שגם מתכון שאת קוראת לו “מתכון מהיר” יוצא ככ טעיים!!!
תודה על הכל!!!! מעריכה מאד, שבי.”

גל : “חיפשתי מה לנשנש תוך כדי שאני לומדת למבחן. רציתי משהו מהיר. פתחתי את המקפיא ומתוך הכלום הציצה שקית של שעועית ירוקה. חיפשתי מתכון שיהיה גם מהר וגם טעים וכמובן שבתור התחלה נכנסתי לאתר שלך…
אחרי 10 דקות מוכן, כבר אכלתי 2 קערות…
אני, הבטן ההריונית שלי והגוזל מודים לך!
טעים טעים טעים!!”

ענת : “זה המתכון הקבוע שלנו כל שבת! קליל להכנה וטעים מאד!
תודה!!”

הרשם
עדכן
145 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

כתבת שאת מחזיקה אותה בהקפאה. אפשר להקפיא אחרי ההכנה??

שלום ניקי
יש לי שעועית ירוקה טריה, איך להכין אותה במתכון הזה?
תודה הודיה

ממש טעים והכי חשוב ללא יסורי מצפון
100% בריאות!!

ניקי שלום, האם אפשר במקום דבש להשתמש בסילאן ?
תודה רבה

היי ניקי, נראה מצויין (כרגיל). נראה לך שיתאים להוסיף גם קישואים?

היי, מה אפשר לשים במקום צ׳ילי מתוק מכוון שאני לא אוכלת דברים שיש בהם סוכר ?

נהניתי מהחידוש של דבר התזונאית יעל. זה משהו חדש? ממש מועיל ומשדרג