אורז אדום מלא עם חזה עוף
אני אוהבת לשחק עם סוגי אורז. אורז לבן בדרך כלל מככב אצלי, אני מידי פעם מכינה אורז מלא רגיל אדום ופרא.
אפילו הילדים אוכלים ונהנים האורז האדום פשוט טעים שלא נאמר בריא וזאת תוספת נהדרת לכל ארוחה ואם מוסיפים בשר יש ארוחה מלאה.
5 מנות
מרכיבים:
400 ג' חזה עוף חתוך קטן
מרינדה:
כפית פפריקה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כף שטוחה א. מרק
4 כפות שמן זית
כוס אורז אדום מלא
2 גזרים
בצל
2 שיני שום
2 כוסות מים
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף סילאן
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
- 1. לערבב חזה עוף שמן ותבלינים להשרות כשעה.
2. להשרות את האורז במים כ 20 דקות ולסנן.
3. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל, לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון, לחתוך את הגזר למקלות קצרים ולהוסיף לסיר לעוד 2 דקות טיגון.
4. להוסיף את האורז, מים סילאן, צ'ילי ולתבל, להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 45 דקות, להשאיר מכוסה 20 דקות נוספות.
5. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להוסיף את החזה לטגן כ 5 דקות תוך כדי בחישה ולערבב עם האורז.
גולשים מכינים וממליצים:
נופר : "מתכון פצצה! פעם הבאה מכינה כפול
תודה!"