מתכון לסלט חצילים ברוטב צ'ילי מתוק
זה מסוג המתכונים שפותחים את המקרר בודקים איזה ירקות יש זמינים אפילו כאלה שנראים פחות טוב מבטיחה שאף אחד לא ירגיש הכל נכנס פנימה והתוצאה מנה יפהפייה צבעונית ועשירה מתאימה בדיוק לשולחן השבת ליד החלה.
מנה צמחונית נהדרת מגוונת ללא תוספת קלוריות נטו ירקות טובים ואני אספר לכם בשקט שאני מעדיפה מנת ירקות טובה ובריאה על פני כל מנה אחרת כולל בשר ואם בכל זאת מחפשים את התוספת הכי טובה לבשר או אורז זה הירקות האלה.
תכינו ותהנו מהמחמאות כמה שזה קל תשאירו בינינו 🙂
3 מנות
מרכיבים:
חציל גדול חתוך לקוביות (אין צורך לקלף)
4 פלפלים אדומים / שושקה חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
בצל חתוך לקוביות
כוס מים
כפית פפריקה מרוקאית
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
שליש כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת יחסית גדולה עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן את החציל כ 5 דקות על אש גבוהה רצוי לערבב שהקוביות יקבלו את הטיגון מכל הכיוונים, להוסיף את הפלפלים והגזרים ולטגן עוד 10- 15 דקות מידי פעם לערבב.
2. להוסיף את התבלינים, מים והצ'ילי לבשל כ 20 דקות מידי פעם לערבב לקראת סיום לבדוק טעמים.