מוקפץ ירקות זריז
מוקפץ זאת אחלה דרך לארגן ארוחת צהריים טובה למי שעסוק ואין לו זמן להתעסק עם המטבח. יש במתכון הכל, ירקות וספגטי, מנה צמחונית שמוכנה תוך כמה דקות, משביעה טעימה ואלו מצרכים שיש בכל בית. עומד להיות טעים היום.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
חצי כרוב בינוני
2 פלפלים גדולים חתוכים למקלות חצויים
2 גזרים חתוכים למקלות קצרים
בצל אחד חצוי ופרוס דק
שתי שיני שום
150 – 200 ג' פסטה שאוהבים
כף סילאן / דבש
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן להתחיל בטיגון הגזרים כשתי דקות על אש בינונית – גבוהה, להוסיף את הכרוב לטגן כ 10 דקות על אש גבוהה חשוב להקפיץ מידי פעם הכרוב מאבד את הנפח ומתחיל להזהיב.
2. להוסיף את הפלפלים, שום והבצל לטגן 2 – 3 דקות על אש בינונית ולהוסיף את שאר המצרכים.
3. להכין את הפסטה לפי ההוראות לסנן להוסיף לירקות להקפיץ כדקה לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.