בלינצ'ס פטריות
יש מתכונים מנצחים שאין להם תחרות הם עוברים מדור לדור ואף פעם לא נמאס מהם, הכבד הקצוץ של סבתא שלי, המטבוחה של אמא שלי ואיך אפשר בלי הבלינצ'ס של סבתא ? בלינצ'ס רך ודקיק עם מילוי פטריות ובצל.
אני אספר לכם בסוד שזאת מנה זולה לאירוח וקלה להכנה ולא משנה מה אני מגישה הבלינצ'ס נגמרים ראשונים הם כאלה רכים הבלינצ'ס עצמו זהוב, לא רק כיף להכין אותם אני מכינה ערימת בלינצ'ס זהובים אחד על השני זה נראה יפהפה.
בהגשה הבלינצ'ס ממולאים עם פטריות ובצל ובשביל הרוטב אני מוסיפה רוטב פטריות וזה קסם של מנה להכין ולהתאהב ❤️
8 יחידות
מרכיבים:
140 ג' קמח (כוס)
240 מ"ל חלב (כוס)
120 מ"ל מים (חצי כוס)
2 ביצים L
כפית שטוחה מלח
שליש כפית סוכר
מילוי פטריות:
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
20 פטריות חתוכות לפרוסות
כפית מלח
שליש כפית פלפל שחור טחון
הכנות:
1. הכנת הבלינצ'ס:
לערבב את על המצרכים לבלילה חלקה ללא גושים, אפשר להעביר למיקסר ובעזרת וו הבלון להקציף במהירות נמוכה כדקה זגם מכניס אוויר לתערובת וגם מעלים את כל הגושים שנותרו.
2. להעביר לכד מזיגה לכסות ולהמתין כ 30 – 45 דקות (לא חובה זה מומלץ).
3. מילוי פטריות:
לחמם מחבת עם שמן לטגן את הבצל כשתי דקות להוסיף את הפטריות ולטגן על אש גבוהה עד שהן מזהיבות לפלפל ולהמליח ולהוריד מהאש, אני ממליצה להעביר לנייר סופג שיספוג את הנוזלים.
4. לחמם מחבת טפלון עם מעט שמן בעזרת נייר סופג לשמן את כל שטח המחבת, לצקת כמות של חצי מצקת (תלוי בגודל המחבת) לנענע את המחבת שהבלילה תתפזר באופן שווה ולטגן עד שהחלק התחתון מזהיב להפוך ולטגן עד שמזהיב.
5. להוציא לצלחת זה מחליק החוצה בקלילות מומלץ לשים אחד על השני שישמור על החום.
6. לשים במרכז 2 כפות מהמילוי ולסגור כמו מעטפה, לחמם מחבת עם שמן ולטגן כשהסגירה כלפי מטה עד שמזהיב להפוך ולטגן עד שמזהיב,
7. מי שלא רוצה לטגן אפשר לשים 2 כפות מהמילוי לגלגל ולהגיש.
מומלץ להגיש עם רוטב פטריות.
גולשים מכינים וממליצים:
מיטל : "חוזרת לעדכן, עשיתי בלי מיקסר ויצא מדהים!! אפילו הראשון…"
מורן : "מתכון פשוט קל וטעים
יצא מוצלח מאוד!
תודה על כל המתכונים שאת מפרסמת תמיד יוצא מצוין :)"