יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב תוספות

סלט זיתים מרוקאי חריף

29 יולי 2015
(Visited 16,051 times, 1 visits today)
סלט זיתים מרוקאי חריף

סלט זיתים מרוקאי חריף

אחד הסלטים הטובים שיש, הרוטב נפלא כל המשפחה אוהבת ומחסלת במהירות הוא פשוט כל כך טעים וכזה קל הכנה. סלט ממכר אי אפשר להפסיק לאכול אותו.

4 מנות

מרכיבים:

קופסת זיתים מגולענים
בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום פרוסות
פלפל גדול ירוק חריף חתוך קטן
3 עגבניות קצוצות
כף פפריקה מרוקאית
כף רסק
קצת סוכר
כף מיץ לימון
2 כוסות מים
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. לבשל את הזיתים כ 10 דקות לסנן ולחזור על הפעולה.

2. לטגן את הבצל להוסיף את השום לערבב מידי פעם במהלך הטיגון, להוסיף את שאר המצרכים לבשל כ 10 דקות ולהוסיף את הזיתים

3. לבשל כ 20 דקות מידי פעם לערבב.

סלט זיתים מרוקאי חריףסלט זיתים מרוקאי חריףסלט זיתים מרוקאי חריף

הרשם
עדכן
42 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

טוב זה אחד הדברים!!!
ניקי האלופה תודה ענקית! עשיתי והתעלפו על זה!! אירחתי בפעם הראשונה..הייתי קצת בלחץ.. והכנתי עוד כמה דברים שלך וקצרתי מחמאות בלי סוף!! מודה לך!!

היי ניקי אפשר לאכול אם לחם כסלט ממרחי או סלט שאוכלים אותו ככה ?

מגישים חם?

הי על איזה להבה לבשל את הזיתים?והאם להוציא את המיץ מהזיתים?ומה זאת אומרת לסנן ולחזור על הפעולה?אני ישמח אם תעני ל תודה רבה

הכנתי את הזיתים לשבת אבל כנראה שלא ישאר כלום עד שבת זה כ"כ טעים.
תודה רבה!

הי ניקי
קופסא של כמה גרם זיתים צריך?

שלום ניקי
למה צריך לבשל את הזיתים קודם? הם לא מאבדים את הטעם שלהם בבישול?
תודה!