בורגול עם גזר
אני אוהבת בורגול יותר מפתיתים ואפילו יותר מאורז זאת תוספת מושלמת לארוחת צהריים במיוחד לילדים, תקראו את הפוסט אני רוצה לספר לכם אחת ולתמיד איך מכינים בורגול מנצח כל פעם בלי לפשל לא תאמינו כמה שזה פשוט.
כשאני כותבת מנצח זה אומר בורגול רך ואוורירי בדרך הוספתי גזר וגם אטריות בשביל אביב ואחרי 15 דקות קיבלתי את המתכון הכי שווה לארוחת צהריים, הוא מתאים כתוספת חמה ליד מנה בשרית או עם ירקות לצמחוניים.
ברגע שמתחילים להכין מתאהבים אחלה תוספת למשפחה.
2 – 3 מנות
מרכיבים:
כוס בורגול גס
חצי כוס אטריות דקיקות
2 גזרים מגורדים / קוביות קטנות
3 – 4 כפות שמן
2 כוסות מים
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלאה מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן להתחיל בטיגון האטריות בסבלנות עד שהן מזהיבות – משחימות זה לוקח כ 5 דקות מידי פעם לערבב שהאטריות לא ישרפו.
2. להוסיף את הגזרים, בורגול, מים ולתבל.
3. להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 15 דקות לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד 15 דקות.
4. לפורר בעדינות ולהגיש.
אני מכינה את המתכון הזה הרבה שנים השינוי שעשיתי הוספתי אטריות, אפשר להכין בלי כל השאר אתו דבר וקצת פחות מלח.
גולשים מכינים וממליצים:
קרן : "יצא מעולה. פעם ראשונה שהכנתי בורגול. תודה רבה על כל המתכונים הקלים והמוצלחים."
מיכל : ניקי תודה. אני עשתי כבר פעם שניה ויצא מעולה.
עדי : איזה כיף שיש אותך, ניקי, פעם ראשונה שאני מצליחה להכין בורגול, בזכותך!
גם הבעל אנין הטעם התלהב, ו…בן השלוש הבררן שלי אכל הכל וביקש עוד..!
תודה!
פרי-פרידה : עשיתי אתמול ויצא מעולה. אני פעם ראשונה אוכלת בורגול. תודה על המרשם
שיילו : טוב, תקשיבי, עד היום נמנעתי מלקנות ולהכין בורגול כי פעם טעמתי והטעם היה לא משהו בלשון המעטה. אבל מכיון שהמתכונים שלך תמיד מוצלחים ניסיתי ולא טעיתי. יצא ממש טעים וקלי קלות להכין. תודה,ושבת שלום.
ישי: "מושלםםםם. …
פעם ראשונה שנכנס בורגול לבית ויצא פשוט מושלם, החבר'ה לא מפסיקים לאכול"
מרים : "היום היה לי יום פנוי והפכתי את זה ליום ניקי. הכנתי חזה עוף ובורגול ומרק ולביבות ומאפינס וממש היה לי כיף! שתדעי שכל היחס שלי למטבח חיובי בזכותך. אני כל פעם מנסה דברים חדשים מהאוסף הגדול שלך ואף פעם לא מתאכזבת"