יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים תוספות

בורגול עם חצילים ועגבניות

22 יוני 2012

בורגול עם חצילים ועגבניות

פינת ביקשתם קיבלתם: מתכונים עם בורגול (תמיד טוב שיש במזווה)

מרכיבים:

בצל קטן קצוץ
חציל קטן חתוך לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
חצי כוס בורגול עבה
מים לפי הצורך
100 ג’ רסק עגבניות
כף פפריקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את החציל ולהקפיץ כמה דקות, להוסיף את העגבניות ולבשל כשתי דקות, לכסות הכל במים להוסיף רסק, סוכר ותבלינים ולבשל עד שהכל רך.

2. להוסיף את הבורגול, לערבב ולהוסיף כחצי כוס מים  להמשיך לבשל תוך כדי עירבוב, מידי פעם להוסיף מעט מים לפי מידת הצורך לבשל בסביבות 20 דקות, או עד שהבורגול רך.

(Visited 4,104 times, 1 visits today)

גולשים מכינים וממליצים:

בת שבע : “יצא טעים טעים התחסל ישירות מהסיר”

רונית : “מתכון מנצח, כמה פשוט ככה טעים. כיף של גיוון”

הרשם
עדכן
78 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר להכין עם קופסת עגבניות מרוסקות / עגבניות חתוכות לקוביות (400 גר׳)? תודה רבה

רוצה להכין עם 2 כוסות בורגול
כמה תיבול מים רסק וכו להוסיף?

אחד הדברים הטעימים שאכלתי. כמובן כמו בכל מתכון של ניקי צריך להכפיל כמויות זה מתחסל בשניה.

היי ניקי,
רציתי לדעת –
אם אני רוצה למלא פלפלים בבורגול –
באיזה שלב למלא את הפלפלים על מנת שלא יצא במרקם דייסתי?

היי ניקי, האם אפשר להכין בלי אבקת מרק? או שאפשר להשתמש במשהו אחר במקום?

נתקעתי בלי בצל, נראה לך ילך?
ותודה על המתכונים! את חתיכת השראה!!

ערב טוב ניקי… האם אפשר להוסיף קוביות חזה עוף לתבשיל?