יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני תוספות

כרובית אפויה עם מיונז וחרדל

22 יוני 2012
(Visited 51,226 times, 1 visits today)
כרובית אפויה עם מיונז וחרדל

כרובית אפויה עם מיונז וחרדל

אני אוהבת כרובית מבחינתי זאת תוספת אידאלית כמעט לכל דבר.
תדמיינו את הפריכות, הכרובית זהובה ורכה עד הארוחה מידי פעם מנשנשים,
מה לעשות טעים 🙂 מתכון קל לכרובית עם ציפוי פריך בלי לעבוד קשה תנו לתנור לעשות את כל העבודה.
הכי טעים כרובית עם מיונז ונגיעות חרדל, מעדן פריך קל ומשגע.
מתכון שמכינים שוב ושוב…

מרכיבים:

800 ג' כרובית
60 ג' מיונז (2 כפות גדושות)
כפית חרדל
2 – 1 כפיות סוכר
4 כפות שמן זית + 2 כפות שמן
כוס פירורי לחם
כפית קמח
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

הכנות:

1.  לפרק את הכרובית לפרחים בגודל בינוני. להרתיח סיר עם מים להוסיף כפית מלח ואת פרחי הכרובית, לבשל 6 דקות ולסנן.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

3. לערבב  מיונז, חרדל, סוכר ושמן לממרח אחיד, להבריש את פרחי הכרובית את הגזע אין צורך להבריש, לערבב קמח ופירורי לחם  ולצפות את הכרובית (ראש). להניח על תבנית על נייר אפייה ולהזליף שתי כפות שמן מעל.

*4. להכניס לתנור לאפות כ 35 דקות.

הוגש עם מרק סיני, פלפלים ממולאים וגולש.

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל : הכנתי עם כרובית קפואה, יצא מעולה! תודה 🙂

הרשם
עדכן
74 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

המממ…יאממ…עכשיו נשאר לי קצת למחר

היי ניקי מה שלומך? האם לתבול את הכרטבית בקמח ובפרורי לחם או פשוט לפזר מעל?

היי ניקי יקרה, כפית המלח שכתבת זה רק לחליטת הכרובית במים הרותחים או ששמים כפית מלח גם בתערובת החרדל והמיונז?

הי ניקי,
גם כרובית קפואה צריך להרתיח קודם?

היי, כמה מראש אפשר להכין? בשישי לראשון יהיה טוב?

הי ניקי
יש תחליף לחרדל?
אין לי, ואנחנו בבידוד..

כרובית קפואה של סנפרוסט
להפשיר בחוץ
או לשים במים רתוחים?