כרובית אפויה עם מיונז וחרדל
אני אוהבת כרובית זה הולך כמעט עם כל דבר כל ארוחה שאני אשים תבנית מלאה כרובית במרכז השולחן תתחסל עד הסוף ואפילו הילדים אוהבים מבחינתם זה כרובית שניצל עם הציפוי הפריך נחטף כמו גרעינים.
יש מבצע על כרובית היום אוכלים כרובית והיפה במתכון שלא קשה להכין מספר דקות התעסקות והתבנית נכנסת לתנור נתראה עוד 45 דקות תבנית מלאה פרחי כרובית פריכים וזהובים זאת התוספת המושלמת לארוחה.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
800 ג' כרובית (כרובית בינונית)
60 ג' מיונז (2 כפות גדושות)
כפית חרדל
2 – 1 כפיות סוכר
4 כפות שמן זית + 2 כפות שמן
חצי כפית מלח
כוס פירורי לחם
כפית קמח
כפית מלח
הכנות:
1. לפרק את הכרובית לפרחים בגודל בינוני. להרתיח סיר עם מים להוסיף כפית מלח ואת פרחי הכרובית, לבשל 6 דקות ולסנן.
2. לחמם תנור ל 180 – 190 מעלות.
3. לערבב מיונז, חרדל, סוכר, מלח ושמן לממרח אחיד להבריש את פרחי הכרובית את הגזע אין צורך להבריש, לערבב קמח ופירורי לחם ולצפות את הכרובית (ראש). להניח על תבנית על נייר אפייה ולהזליף שמן מעל.
4. להכניס לתנור לאפות כ 45 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
מיכל : הכנתי עם כרובית קפואה, יצא מעולה! תודה 🙂