


כרובית אפויה עם מיונז וחרדל
אני אוהבת כרובית מבחינתי זאת תוספת אידאלית כמעט לכל דבר.
תדמיינו את הפריכות, הכרובית זהובה ורכה עד הארוחה מידי פעם מנשנשים,
מה לעשות טעים 🙂 מתכון קל לכרובית עם ציפוי פריך בלי לעבוד קשה תנו לתנור לעשות את כל העבודה.
הכי טעים כרובית עם מיונז ונגיעות חרדל, מעדן פריך קל ומשגע.
מתכון שמכינים שוב ושוב…
מרכיבים:
800 ג’ כרובית
60 ג’ מיונז (2 כפות גדושות)
כפית חרדל
2 – 1 כפיות סוכר
4 כפות שמן זית + 2 כפות שמן
כוס פירורי לחם
כפית קמח
כפית מלח
הכנות:
1. לפרק את הכרובית לפרחים בגודל בינוני. להרתיח סיר עם מים להוסיף כפית מלח ואת פרחי הכרובית, לבשל 6 דקות ולסנן.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לערבב מיונז, חרדל, סוכר ושמן לממרח אחיד, להבריש את פרחי הכרובית את הגזע אין צורך להבריש, לערבב קמח ופירורי לחם ולצפות את הכרובית (ראש). להניח על תבנית על נייר אפייה ולהזליף שתי כפות שמן מעל.
*4. להכניס לתנור לאפות כ 35 דקות.
הוגש עם מרק סיני, פלפלים ממולאים וגולש.
גולשים מכינים וממליצים:
מיכל : הכנתי עם כרובית קפואה, יצא מעולה! תודה 🙂
היי ניקי מה שלומך? האם לתבול את הכרטבית בקמח ובפרורי לחם או פשוט לפזר מעל?
היי ניקי יקרה, כפית המלח שכתבת זה רק לחליטת הכרובית במים הרותחים או ששמים כפית מלח גם בתערובת החרדל והמיונז?
הי ניקי,
גם כרובית קפואה צריך להרתיח קודם?
היי, כמה מראש אפשר להכין? בשישי לראשון יהיה טוב?
הי ניקי
יש תחליף לחרדל?
אין לי, ואנחנו בבידוד..
כרובית קפואה של סנפרוסט
להפשיר בחוץ
או לשים במים רתוחים?
הכנתי את הכרובית בלי פירורי לחם, ויצא מעדן,
כך אמרו בני המשפחה שהתארחו.