ירקות אפויים בדבש וקינמון
אני מאוהבת בירקות אפויים, תנו לי תפוחי אדמה, תוסיפו עגבניות שרי ובצל וזה יוצא פצצה אני לא צריכה אפילו בשר מרוב שזה טעים. לערבב ולתנור יכול להיות יותר קל מזה ? אני אוהבת מתכונים כאלה.
4 מנות
מרכיבים:
4 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות בינוניות
20 עגבניות שרי
2 בצלים
1/3 כוס שמן זית
2 כפות דבש
כפית שום כתוש
1/3 כפית קינמון
כפית שטוחה פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לחתוך את תפוחי האדמה לפלחים או קוביות בינוניות, לחמם סיר עם מים כשהמים רותחים להכניס את תפוחי האדמה לבשל 5 דקות ולסנן.
3. לחתוך את הבטטה לקוביות או מקלות קצרים, את הבצל לפרוס לפרוסות או לקוביות בינוניות, להעביר את הירקות לקערה, בקערה נפרדת לערבב שמן זית, שום כתוש ותבלינים.
4. אחרי שהכל מעורבב טוב להוסיף את הדבש ולערב בכף להעביר לתבנית עם נייר אפייה לשטח באופן שווה עד כמה שאפשר.
*5. להכניס לתנור ולאפות כ 50 דקות.
כדאי לדעת ש…
אני מוסיפה עוד דרך להכין את התפוחי אדמה לדעתי אפילו יותר מוצלח וגם חוסכים בכלים, לחמם תנור ל 220 מעלות, תפוחי אדמה חתוכים לפלחים לסדר באופן שווה, להזליף שמן לפזר מלח להכניס לתנור ולאפות כ 20 דקות, הם מעט מזהיבים. אחר כך להמשיך לפי סעיף 3. הירקות יוצאים רכים ומתחסלים במהירות