ירקות אפויים בדבש וקינמון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
ירקות אפויים בדבש וקינמון

ירקות אפויים בדבש וקינמון

אני מאוהבת בירקות אפויים, תנו לי תפוחי אדמה, תוסיפו עגבניות שרי ובצל וזה יוצא פצצה אני לא צריכה אפילו בשר מרוב שזה טעים.  לערבב ולתנור יכול להיות יותר קל מזה ? אני אוהבת מתכונים כאלה.

4 מנות

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות בינוניות
20 עגבניות שרי
2 בצלים
1/3 כוס שמן זית
2 כפות דבש
כפית שום כתוש
1/3 כפית קינמון
כפית שטוחה פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2.  לחתוך את תפוחי האדמה לפלחים או קוביות בינוניות, לחמם סיר עם מים כשהמים רותחים להכניס את תפוחי האדמה לבשל 5 דקות ולסנן.

3. לחתוך את הבטטה לקוביות או מקלות קצרים, את הבצל לפרוס לפרוסות או לקוביות בינוניות, להעביר את הירקות לקערה, בקערה נפרדת לערבב שמן זית, שום כתוש ותבלינים.

4. אחרי שהכל מעורבב טוב להוסיף את הדבש ולערב בכף להעביר לתבנית עם נייר אפייה לשטח באופן שווה עד כמה שאפשר.

*5. להכניס לתנור ולאפות כ 50 דקות.

כדאי לדעת ש…
אני מוסיפה עוד דרך להכין את התפוחי אדמה לדעתי אפילו יותר מוצלח וגם חוסכים בכלים, לחמם תנור ל 220 מעלות, תפוחי אדמה חתוכים לפלחים לסדר באופן שווה, להזליף שמן לפזר מלח להכניס לתנור ולאפות כ 20 דקות, הם מעט מזהיבים. אחר כך להמשיך לפי סעיף 3. הירקות יוצאים רכים ומתחסלים במהירות

12831 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

ירקות אפויים בדבש וקינמוןירקות אפויים בדבש וקינמון

68
תגובות

  הרשם  
עדכן
שם

| 30.09.2011 – 17:22
המנה הייתה להיט מרכזי בשולחן ראש השנה אוהבת את כל המתכונים שלך תמשיכי לעדכן אותנו אני כבר לא יכולה לחכות

שם

שושי (לא רשום) | 30.09.2011 – 19:06
שנה טובה, שנת בריאות שקט ושלווה
ניקי יקרה התבשיל היה כל כך מוצלח שאני מאמצת אותו גם להזדמניות אחרות, כלם ליקקו את האצבעות , הרוטב יצא ממש נהדר.
אגב הוספתי גם קוביות דלורית והיה טעים מאוד, שוב תודה
חג שמח וגמר חתימה טובה, שושי

שם

שרה ל. (לא רשום) | 07.10.2011 – 02:23
הכנתי את התבשיל בראש השנה..ממממ…יאמי…הטעם של הרוטב הזכיר לי ולאחיי את החבושים המתוקים שאימי ז”ל היתה מכינה לראש השנה.. בכל פעם שבא לי לנסות משהו חדש, אני יודעת שבאתר שלך תמיד אמצע משהו, החל ממנות ראשונות ועד הקינוחים והעוגות המדהימות. פשוט תודה וגמר חתימה טובה.

שם

אנונימי (לא רשום) | 24.10.2011 – 04:51
הכנתי כבר כמה פעמים וכל פעם המנה נחטפה מהשולחן! תודה על עוד מתכון מצויין!

שם

דנה23 | 05.03.2012 – 14:27
מתכון סוף הדרך,ניקי את מדהימה המתכונים שלך חבל על הזמן אין מילים.אחד יותר טוב מהשני.

שם

יצא מעולה. תודה רבה!

שם

שלומית00 (לא רשום) | 22.05.2012 – 17:22
מתכון מדהים תודה לך ניקי

1 2 3 5