ירקות אפויים בדבש וקינמון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
ירקות אפויים בדבש וקינמון

ירקות אפויים בדבש וקינמון

אני מאוהבת בירקות אפויים, תנו לי תפוחי אדמה, תוסיפו עגבניות שרי ובצל וזה יוצא פצצה אני לא צריכה אפילו בשר מרוב שזה טעים.  לערבב ולתנור יכול להיות יותר קל מזה ? אני אוהבת מתכונים כאלה.

4 מנות

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות בינוניות
20 עגבניות שרי
2 בצלים
1/3 כוס שמן זית
2 כפות דבש
כפית שום כתוש
1/3 כפית קינמון
כפית שטוחה פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2.  לחתוך את תפוחי האדמה לפלחים או קוביות בינוניות, לחמם סיר עם מים כשהמים רותחים להכניס את תפוחי האדמה לבשל 5 דקות ולסנן.

3. לחתוך את הבטטה לקוביות או מקלות קצרים, את הבצל לפרוס לפרוסות או לקוביות בינוניות, להעביר את הירקות לקערה, בקערה נפרדת לערבב שמן זית, שום כתוש ותבלינים.

4. אחרי שהכל מעורבב טוב להוסיף את הדבש ולערב בכף להעביר לתבנית עם נייר אפייה לשטח באופן שווה עד כמה שאפשר.

*5. להכניס לתנור ולאפות כ 50 דקות.

כדאי לדעת ש…
אני מוסיפה עוד דרך להכין את התפוחי אדמה לדעתי אפילו יותר מוצלח וגם חוסכים בכלים, לחמם תנור ל 220 מעלות, תפוחי אדמה חתוכים לפלחים לסדר באופן שווה, להזליף שמן לפזר מלח להכניס לתנור ולאפות כ 20 דקות, הם מעט מזהיבים. אחר כך להמשיך לפי סעיף 3. הירקות יוצאים רכים ומתחסלים במהירות

12820 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

ירקות אפויים בדבש וקינמוןירקות אפויים בדבש וקינמון

68
תגובות

  הרשם  
עדכן
אושרת

הי ניקי, יהיה טעים גם יום אחרי? אין לי ברירה אלא לבשל את ארוחת החג יום קודם. תודה

טליה

אפשר להשתמש בעגבנית רגילות?
אם כן לחתוך אותם?לכמה?
שנה טובה!!!

טיקי

שלום ניקי
הייתי רוצה להכין את המתכון, אך לפני כן לשאול האם לדעתך ניתן לוותר על העגבניות, או שהן בעצם עושות את כל הטעם? אולי להחליף במשהו? פחות אוהבת לשלב עגבניות בתבשילים.. ובכל יתר המרכיבים נראים לי אחלה, אז הייתי רוצה דווקא את המתכון הזה .. תודה

ינה

גם גזר יכול להתאים לכאן, לא? היית ממליצה גם אותו לחלוט כמו את תפוחי האדמה? ומדוע את הבטטות לא חולטים, הן מתרככות מהר יותר מתפוחי האדמה?

תודה רבה על המוזה שאת נותנת לי כשאני חושבת מה לבשל 🙂

שרון

היי ניקי, עשיתי את הירקות לחג ויצא פשוט מעולה!!!
תודה לך ושנה טובה!

יעל

חג שמח.
האם ניתן להכין עכשיו,לשמור במקרר עד הערב ולחמם במיקרו?

מיכל

הי ניקי, האם אפשר במקום התפוח אדמה ירק אחר כמו קישוא למשל, האם מתאים? ואם הייתי רוצה רק ירקות ללא הבטטה והתפוח אדמה, מה היית ממליצה? המון תודה ושנה נפלאה. מיכל