יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני פסטה מתכונים טבעוניים תוספות

ספגטי מוקפץ עם שעועית ירוקה

22 יוני 2012
(Visited 16,511 times, 1 visits today)

ספגטי מוקפץ עם שעועית ירוקה

אחד המתכונים הכי וותיקים שלי שלא נס ליחו אני מכינה אותו המון, זה רק מראה שמתכונים טובים מלווים אותך כל הזמן.
הקסם של המתכון הזה זה שילוב המצרכים שלו שהוא קצת שונה מהרגיל, לא הלכתי על התבנית הקבועה של המוקפצים.
בשוטף שמים פלפל, גזר, קישואים הפעם לא כי רציתי ספגטי אחר.
השתמשתי בשעועית ירוקה וכרוב שני הדברים האלה נותנים פריכות נהדרת בכל ביס במיוחד הכרוב.
אני מוצאת את עצמי אוכלת רק מהכרוב הוא יוצא מופלא כאן. השעועית נותנת צבע ומרקם שביחד עם הכרוב זאת חגיגה.
אני לא סגורה האם זה מתאים לארוחת צהריים או ערב בגלל שזה פרווה אפשר להתאים לאן שרוצים.
יש גם סרטון מוזמנים ללחוץ ולראות.

4 מנות

מרכיבים:

300 ג' ספגטי או כל פסטה שרוצים
כרוב בינוני
400 ג' שעועית ירוקה (קפואים)
15 – 20 פטריות שמפיניון
2 כפות סילאן / גם דבש הולך כאן
כף רוטב סויה
3 כפות יין תירוש (לא תמיד אני שמה)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • לחמעג'ון ב 15 דקות הכנה

    אסור לי להכין כאלה מתכונים הסיכוי שזה יגיע לשולחן כל כך קלוש, למה אני אף לא לומדת שמתכונים כאלה צריך להכפיל ?
    זה כמו נישנוש אי אפשר להפסיק לאכול. אחד המתכונים הכי פשוטים שיש מכלום מצרכים ויוצא מתכון נהדר.
    בשר בקר טחון, קצת תבלינים והיו לי פיתות בהקפאה זהו לא צריך יותר כלום.
    10 דקות התעסקות וזה נכנס לתנור, תקשיבו לי לא תאמינו כמה שזה טעים. הטעות היחידה שלי שזה בסך הכל 7 חתיכות וזה מתחסל מהר תחשבו להכפיל כמויות זה שווה את זה.
    להגיש ליד ערימת צ'יפס, טחינה, סלט ירקות כמה שהחיים טובים וטעימים..

    7 יחידות

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

הכנות:

1. לחתוך את הפטריות גס ולקצוץ את הכרוב, לטגן את הפטריות כדקה על אש גבוהה לתת הקפצה מידי פעם, להוסיף את הכרוב ולטגן כמה דקות עד שהכרוב מתרכך חשוב לערבב מידי פעם.

2. להוסיף את הפטריות ולהקפיץ כשתי דקות, במידה והשעועית קפואה ולא בא לכם לחכות תנו בישול של 2 דקות במים רותחים, מי שמפשיר אין צורך לבשל את השעועית מראש. להוסיף אל הכרוב והפטריות להקפיץ כשתי דקות להוסיף את הסילאן, תירוש ולתבל.

3. להכין את הספגטי לפי ההוראות ולהוסיף לירקות הקפצה קלה ולהוריד מהאש.

כדאי לדעת ש…
אני כותבת משהו שאסור לעשות (אל תספרו למשטרת הפסטה) אבל אני אוהבת לקצר הליכים, אני מכינה את הספגטי כשעה לפני מוסיפה 2 כפות שמן מערבבת שהשמן יכסה כל מה שצריך, חשוב להפריד שהספגטי לא ידבק אחד לשני ואני משאירה בצד.
לפי כל החוקים אסור שהספגטי יחכה לרוטב נו טוב… אני עושה את זה המון כי אביב שלי מאוד אוהב לאכול פסטה ולא שמעתי תלונות שהפסטה לא טובה 🙂
בואו נדבר על פריכות שמבחינתי זה הדבר הכי חשוב, הכרוב והשעועית יוצאים טיפונת קשיחים לא כולם אוהבים ויש כאלה שיאמרו שהירקות לא מבושלים אני ממליצה לטעום ואם מתאים לכם שהם רכים ויותר סמרטוטיים תטגנו יותר,
לא מתווכחת על הנושא הזה כל אחד וטעמו.
מה עם הכנה מראש פחות מומלץ אבל אם מישהו לחוץ אפשר 24 שעות מומלץ להקפיץ בשמן לפני שמגישים להחזיר קצת מהחיות. רוצים להעשיר ? פלפלים, גזרים, בצל….
רוצים ארוחה שלמה ? תוסיפו חזה עוף, תסתכלו על המתכון הזה ותשתמשו למתכון כאן בחזה עוף ואפילו פרגיות הולך.
מתכון פשוט עם מצרכים שיש לכל אחד בבית.

ספגטי מוקפץ עם שעועית ירוקהספגטי מוקפץ עם שעועית ירוקה

הרשם
עדכן
142 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי, אפשר להחליף את הספגטי עם אטריות אורז או עם אטריות ביצים?

אפשר להחליף

הי ניקי
יש מצב להכין ללא יין ? האם יש תחליף ?

האם אפשר להשתמש עם פסטה פנה או אחרת ולא רק מקרונים?

אחלה מתכון! עושה אותו המון 🙂

היי ניקי אפשר לוותר על הכרוב או שאולי אפשר להחליף בירק אחר?

ניקי יקרה, האם אפשר להחליף באורז מלא ובמידה וכן, באיזה כמות

אפשר להוסיף בשר טחון ? את חושבת שזה ילך ?