טנזיה - פירות יבשים מקורמלים
יש לי בעיה עם המתכון הזה, הוא נישנוש מדהים כל זמן ההכנה לא הפסקתי לטעום בקטנה פה ושם, באיזה שלב הייתי בטוחה שלא יהיה לי משהו להגיש, תקשיבו לי כיף לאכול את זה כמו שזה. זאת התוספת הכי טובה לאורז לבן, אם רוצים לשדרג את האורז הטנזיה מומלצת בחום, השילוב מדהים!
מרכיבים:
בצל בינוני
כוס וחצי פירות יבשים
(תמרים, צימוקים, חמוציות, משמשים)
שליש כוס אגוזי פקאן
2 כפות מקלות שקדים
קורט קינמון
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחצות את הבצל ולפרוס דק, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, לתבל עם מלח פלפל.
2. להוסיף את הפירות היבשים, תמרים, משמשים תאנים לחתוך לקוביות קטנות לפני, להקפיץ כשתי דקות להוסיף קינמון לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
3. לחצות את הפקאנים לחצי, לחמם מחבת לקלות את הפקאנים והשקדים עד הזהבה קלה (לא לזוז קורה מהר) ולהוסיף לפירות היבשים.
3. לפני ההגשה לפזר על אורז לבן.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, אפשר להכין יום מראש, המתכון מתאים לשתי כוסות אורז (לא מבושל)